RECEPTY

Špaldové pirohy plnené plnkou z maslovej tekvice a vegan fety v špenátovej omáčke


Lahodné pirohy netradične v špenátovej omáčke sú skvelým spestrením našich tradičných pirôh.

       PLNKA

  • miska nakrajanej maslovej tekvice
  • 1 malý zemiak
  • 1/3 vegan fety od Violife
  • trocha soli a čierneho korenia

       OMÁČKA

  • balenie baby špenátu
  • šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • trocha mrkvy a kúsok cukety
  • dochutenie: soľ, korenie, muškátový oriešok, 1PL lahôdkového droždia a umeocot
  1. Najskôr si pripravíme plnku aby mala čas vychladnúť. Tekvicu a zemiak ošúpeme a varíme v osolenej vode do zmäknutia cca 15 minút, po uvarení vodu zlejeme a pridáme fetu, soľ a korenie podľa chuti, popučíme vidličkou a necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme omáčku. Na oleji restujeme nakrájanú šalotku, pridáme cesnak, nakrájanú mrkvu a cuketu, soľ, korenie, podlejeme vodou a varíme cca 15minút, pridáme baby špenát a varíme ešte 5 minút, potom omáčku mixujeme tyčovým mixérom. Dochutíme muškátovým orieškom, umeoctom a lahôdkovým droždím.
  3. Pripravíme si cesto a plníme pripravenou plnkou, varíme vo vriacej vode cca 3 minúty.
  4. Pirohy podávame na špenátovej omáčke.

Dobrú chuť!


Počet videní: 9