Tieto ravioly sú skutočne božsské. Dajú sa pripraviť aj v bezlepkovej variante z pohánkovej múky. Jemné špaldové cesto s hokkaido-kôprovou plnkou a šalviovým maslom s orechami. Najviac nám chuťovo vyhovuje cesto zmiešaním pohánkovej a špaldovej múky v pomere 1:1. A k tomu kvasená kapusta. Úžasne chutné a plné zdravia.
Cesto
4dc špaldovej hladkej múky (alebo polovica pohánkovej múky)
2dc špaldovej celozrnnej múky
2dc filtrovanej vody
1/2PL olivového oleja
štipka himalájskej soli a kurkumy
Plnka
1 menšia hokkaido
1 cibuľa
1PL olivového oleja
himalájska soľ podľa chuti
štipka chilli a muškátového orieška
1PL kôpru
Šalviové maslo
5PL vegan maslo alsan bio/olivový olej
1-2 strúčiky cesnaku
1-2 hrste nasekaných pekanových/vlašských orechov
hrsť lístkov čerstvej šalvie
1-2PL umeoctu
Najskôr začneme s prípravou plnky aby mala čas vychladnúť. Hokaido zbavíme jadrovníka a so šupkou nakrájame na kocky. Môžeme napariť alebo variť v troche vody do zmäknutia.
Na osolenom oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista, ktorú neskôr primiešame k hotovej hokkaido. Pridáme kôpor, chilli a muškátový oriešok. Všetko spolu premiešame a dobre popučíme vidličkou. Necháme vychladnúť.
Cesto - zo všetkých ingrediencií vymiesime nelepivé cesto. Ak je cesto príliš tuhé, pridáme trocha vody, naopak aj je redšie, pridáme trocha múky. Používam bio pernerku a pomery múk a vody mi vždy sedia. Cesto vyvaľkáme na čo najtenšie a pohárom vykrajujeme kruhy. Plníme plnkou a preložíme na polovicu. Kraje dôkladne stlačíme prstami alebo si pomôžeme vidličkou aby nám plnka pri varení nevytiekla.
Varíme v solenej vriacej vode cca 3-5 minút.
Pripravíme si šalviové maslo. Na panvici zahrejeme maslo, pretlačený cesnak, šalviu a orechy. Po chvíli pridáme umeocot. Pridáme ravioly a prehrejeme ich cca 1-2 minúty.