RECEPTY

Hokkaidové ravioly so šalviovým maslom


Tieto ravioly sú skutočne božsské. Dajú sa pripraviť aj v bezlepkovej variante z pohánkovej múky. Jemné špaldové cesto s hokkaido-kôprovou plnkou a šalviovým maslom s orechami. Najviac nám chuťovo vyhovuje cesto zmiešaním pohánkovej a špaldovej múky v pomere 1:1. A k tomu kvasená kapusta. Úžasne chutné a plné zdravia. 

Cesto

  • 4dc špaldovej hladkej múky (alebo polovica pohánkovej múky)
  • 2dc špaldovej celozrnnej múky
  • 2dc filtrovanej vody
  • 1/2PL olivového oleja
  • štipka himalájskej soli a kurkumy

Plnka

  • 1 menšia hokkaido
  • 1 cibuľa 
  • 1PL olivového oleja
  • himalájska soľ podľa chuti
  • štipka chilli a muškátového orieška
  • 1PL kôpru

Šalviové maslo

  • 5PL vegan maslo alsan bio/olivový olej
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 hrste nasekaných pekanových/vlašských orechov
  • hrsť lístkov čerstvej šalvie
  • 1-2PL umeoctu
  1. Najskôr začneme s prípravou plnky aby mala čas vychladnúť. Hokaido zbavíme jadrovníka a so šupkou nakrájame na kocky. Môžeme napariť alebo variť v troche vody do zmäknutia.
  2. Na osolenom oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista, ktorú neskôr primiešame k hotovej hokkaido. Pridáme kôpor, chilli a muškátový oriešok. Všetko spolu premiešame a dobre popučíme vidličkou. Necháme vychladnúť.
  3. Cesto - zo všetkých ingrediencií vymiesime nelepivé cesto. Ak je cesto príliš tuhé, pridáme trocha vody, naopak aj je redšie, pridáme trocha múky. Používam bio pernerku a pomery múk a vody mi vždy sedia. Cesto vyvaľkáme na čo najtenšie a pohárom vykrajujeme kruhy. Plníme plnkou a preložíme na polovicu. Kraje dôkladne stlačíme prstami alebo si pomôžeme vidličkou aby nám plnka pri varení nevytiekla.
  4. Varíme v solenej vriacej vode cca 3-5 minút.
  5. Pripravíme si šalviové maslo. Na panvici zahrejeme maslo, pretlačený cesnak, šalviu a orechy. Po chvíli pridáme umeocot. Pridáme ravioly a prehrejeme ich cca 1-2 minúty.
  6. Podávame s porciou kvasenej kapusty.

Dobrú chuť!


Počet videní: 61