RECEPTY

Dusená červená kapusta, údený tempeh a lokša bez lepku


Výborne ochutená dusená kapusta, s grilovaným údeným tempehom a prirodzene bezlepkovou lokšou či knedľou. 

  • panenský sezamový olej
  • 1 cibuľa
  • 1 menšia červená kapusta
  • údený tempeh
  • dochutenie: mletá rasca, bobkový list, himalájska soľ, umeocot, 1čl bieleho misa, 1čl ryžový sirup, trocha kuzu/arrowroot na zahustenie
  • batatové lokše/ domáca knedľa bez lepku

  1. Na troche oleja restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, osolíme, pridáme rascu a na drobno nakrájanú kapustu. Podlejeme trochou vody a spolu s bobkovým listom dusíme cca 15 minút. 
  2. Môžeme zahustiť trochou kuzu podľa potreby a chvíľu spolu povariť.
  3. Uvarenú kapustu dochutíme misom, ryžovým sirupom a umeoctom podľa chuti.
  4. Na troche oleja na panvici restujeme na plátky nakrájaný údený tempeh, na záver môžeme pridať 1PL alsan bio, nechať roztopiť a pokvapkať knedľu alebo lokšu.
  5. Kapustu podávame s tempehom, lokšou alebo knedľou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 56