RECEPTY

Vegan kôprovka s ryžovou knedľou


Výborná kôprovka plná krémovej chuti vďaka kešu orechom a lahôdkovému droždiu s bezlepkovou ryžovou knedľou a grilovaným seitanom. Knedľu môžete zameniť za šťuchané zemiaky, seitan za bezlepkový údený tempeh alebo volské oko, ak jedávate vajcia.

  • sezamový olej
  • 1 cibuľa
  • 1/2L zeleninový vývar alebo voda s koreňovou zeleninou, bobkovým listom a kúskom riasy wakame
  • 2PL čerstvého kôpru
  • 3PL lahôdkové droždie
  • 3-4 dc domácej kešu smotany (recept v pozn.)
  • umeocot, jablčný ocot/ citrón, soľ, čierne korenie na dochutenie
  • trocha kuzu/kukuričný škrob/ryžová múka na zahustenie
  • seitan špeciál/tempeh/volské oko
  • domáca ryžová knedľa
  1. Na oleji restujeme do zlatista nakrájanú cibuľu, zalejeme vývarom, necháme zovrieť a mixujeme aby tam neboli kúsky cibule. Pridáme kešu smotanu, kôpor, lahôdkové droždie, soľ a varíme spolu cca 10 minút.  Zahustíme podľa potreby a dochutíme umeoctom, jablčným octom a čiernym korením.
  2. Ak nemáme vývar použijeme vodu so zvyšnými surovinami a varíme spolu cca 20 minút, zeleninu a bobkový list vyberieme.
  3. Seitan nakrájame a restujeme na troche olivového oleja, môžeme dochutiť trochou tamari omáčky.
  4. Podávame s parenou knedľou.

Dobrú chuť!

Pozn. Kešu smotana - 1diel kešu mixujeme vo výkonnom mixéri samostatne, pridáme 1-2 diely vody a znova mixujeme na hladkú smotanu.


Počet videní: 43