RECEPTY

Wrap alá zdravý cheeseburger (vegan, bez majonézy)


Absolútne dokonalý wrap s domácou špaldovou tortillou, domácim vegan čedarom, ochuteným tempehom, avokádom a paradajkou. 

  • domáce špaldové tortilly
  • 1 nahrubo strúhaný tempeh natur/ 100g sójový granulát/varená šošovica
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1-2PL domáceho pomodora
  • 1/2čl sušené oregano
  • 1čl mletá paprika/údená
  • 1čl rasce
  • soľ, čilli a tamari podľa chuti

domáci vegan čedar

  • 2dc kešu
  • 2dc vody
  • 1PL arowroot/tapioka/kuzu/kukuričný škrob
  • 2-3PL lahôdkové droždie
  • 1/2 pečenej kapie
  • 2čl jablčný ocot
  • 1čl soli
  • 1čl sušený cesnak

podávanie

  • avokádo, paradajka, listový šalát
  1. Tortilly si môžeme pripraviť v predstihu.
  2. Na domáci čedar si najskôr ugrilujeme nakrájanú papriku na troche oleja. Kešu orechy mixujeme najskôr samostatne, potom k nim pridáme všetky zvyšné ingrediencie spolu s paprikou. Premiestnime do malého hrnca alebo panvice a chvíľu spolu zahrievame, syr sa krásne zahustí, odložíme bokom vychladnúť.
  3. Na panvici na troche oleja restujeme do sklovita na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, tempeh (alebo namočený na 5 minút v horúcej vode sójový granulát a scedený), pridáme soľ a všetky koreniny s pomodorom, restujeme, podlejeme 1dc vody a necháme prevrieť, kým sa odparí tekutina. Dochutíme tamari, necháme mierne vychladnúť aby sme dokázali plniť tortilly.
  4. Pripravíme si čerstvú zeleninu, šalát, nakrájanú paradajku, pučené avokádo(môžeme pridať pretlačený cesnak, pokvapkať citrónom a olivovým olejom s umeoctom)
  5. Tortillu potrieme čedarom, zmesou ochuteného tempehu, paradajkou, šalátom a avokádom. Boky preložíme smerom dovnútra a zrolujeme ako palacinku. Chvíľu opekáme z každej strany na suchej grilovacej panvici do chrumkava.

Dobrú chuť!


Počet videní: 51