Na domáci čedar si najskôr ugrilujeme nakrájanú papriku na troche oleja. Kešu orechy mixujeme najskôr samostatne, potom k nim pridáme všetky zvyšné ingrediencie spolu s paprikou. Premiestnime do malého hrnca alebo panvice a chvíľu spolu zahrievame, syr sa krásne zahustí, odložíme bokom vychladnúť.
Na panvici na troche oleja restujeme do sklovita na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, tempeh (alebo namočený na 5 minút v horúcej vode sójový granulát a scedený), pridáme soľ a všetky koreniny s pomodorom, restujeme, podlejeme 1dc vody a necháme prevrieť, kým sa odparí tekutina. Dochutíme tamari, necháme mierne vychladnúť aby sme dokázali plniť tortilly.
Pripravíme si čerstvú zeleninu, šalát, nakrájanú paradajku, pučené avokádo(môžeme pridať pretlačený cesnak, pokvapkať citrónom a olivovým olejom s umeoctom)
Tortillu potrieme čedarom, zmesou ochuteného tempehu, paradajkou, šalátom a avokádom. Boky preložíme smerom dovnútra a zrolujeme ako palacinku. Chvíľu opekáme z každej strany na suchej grilovacej panvici do chrumkava.