Domáce špaldové tortilly
Rýchle a jednoduché domáce tortilly, ktoré sa vždy podaria.
- 2dc špaldová múka hladká
- 1dc špaldová múka celozrnná
- štipka soli a kurkumy
- 1PL olivového oleja
- 1/2čl bezfosfátový prášok do pečiva
- 1dc horúcej vody
- Zo všetkých ingrediencií vypracujeme vláčne cesto, vďaka horúcej vode cesto pri vaľkaní nebude treba podsypávať múkou, bude také elastické.
- Rozdelíme na 5-6 menších guliek a vyvaľkáme na tvar tortilly.
- Pečieme na dobre rozohriatej panvici z každej strany cca po 30 sekúnd, potrebujeme len pár hnedých škvŕn.
- Tortilly vyberieme a skladujeme pod čistou utierkou.
Tip: ak chceme pekne úhľadné tvary, z tortilly vykrojíme kruh napríklad pomocou pokrievky.
Dobrú chuť!
Počet videní: 55