Náš najobľúbenejší recept na falafel. Chrumkavý, bylinkový s čerstvou zeleninou a vegan tzatziky zabalený do domácej celozrnnej špaldovej tortilly.
falafel
- 2dc suchého cíceru
- 1 červená cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 1dc čerstvej petržlenovej vňate
- 1/2 dc čerstvý koriander
- soľ a čilli podľa chuti
- 2 čl rímskej rasce
- 1čl mletý koriander
- 1čl bezfosfátový prášok do pečiva
- 4PL ryžovej múky
tzatziky
- 4-5PL sójový jogurt (sojade)
- 1PL panenský olivový olej
- umeocot, himalájska soľ podľa chuti
- 1 strúčik cesnaku
- 1PL čerstvý kôpor
- 1/2 bio uhorky
podávanie
- Základ dobrého falafelu, ktorý sa nerozpadne, ale bude chrumkavý, je použiť dlho namočený cícer. (nevarený) Cícer namáčame v dostatku vody minimálne 12 hodín, čím dlhšie, tým lepšie. (ale vodu po 12 hodinách vymeníme)
- Do stolného mixéra dáme scedený cícer a všetky zvyšné ingrediencie, okrem múky. Mixujeme, môžeme nechať jemnú štruktúru. Primiešame múku a tvarujeme guľky, môžeme ich dať zachladiť na hodinu do chladničky. (není to nutné) Pečieme na troche oleja aspoň 1-2 minúty z jednej strany a až tak otočíme dopiecť na druhú stranu. Prebytočný tuk necháme odkvapkať na obrúsku. Alebo pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov do zlatohneda.
- Tzatziky - uhorku nastrúhame na jemno a vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme pretlačený cesnak a zvyšné ingrediencie.
- Falafel podávame s obľúbenou zeleninou a tzatziky zabelené v domácej tortille.
Počet videní: 60
