RECEPTY

Domáci falafel


Náš najobľúbenejší recept na falafel. Chrumkavý, bylinkový s čerstvou zeleninou a vegan tzatziky zabalený do domácej celozrnnej špaldovej tortilly.

falafel
  • 2dc suchého cíceru
  • 1 červená cibuľa
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1dc čerstvej petržlenovej vňate
  • 1/2 dc čerstvý koriander
  • soľ a čilli podľa chuti
  • 2 čl rímskej rasce
  • 1čl mletý koriander
  • 1čl bezfosfátový prášok do pečiva
  • 4PL ryžovej múky

tzatziky

  • 4-5PL sójový jogurt (sojade)
  • 1PL panenský olivový olej
  • umeocot, himalájska soľ podľa chuti
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1PL čerstvý kôpor
  • 1/2 bio uhorky

podávanie

  1. Základ dobrého falafelu, ktorý sa nerozpadne, ale bude chrumkavý, je použiť dlho namočený cícer. (nevarený) Cícer namáčame v dostatku vody minimálne 12 hodín, čím dlhšie, tým lepšie. (ale vodu po 12 hodinách vymeníme)
  2. Do stolného mixéra dáme scedený cícer a všetky zvyšné ingrediencie, okrem múky. Mixujeme, môžeme nechať jemnú štruktúru. Primiešame múku a tvarujeme guľky, môžeme ich dať zachladiť na hodinu do chladničky. (není to nutné) Pečieme na troche oleja aspoň 1-2 minúty z jednej strany a až tak otočíme dopiecť na druhú stranu. Prebytočný tuk necháme odkvapkať na obrúsku. Alebo pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov do zlatohneda.
  3. Tzatziky - uhorku nastrúhame na jemno a vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme pretlačený cesnak a zvyšné ingrediencie.
  4. Falafel podávame s obľúbenou zeleninou a tzatziky zabelené v domácej tortille.

Dobrú chuť!


Počet videní: 60