RECEPTY

Chrumkavé adzuki tacos


Chutné chrumkavé tortilly plnené sýtou a zdravou adzuki plnkou. K jedlu sa hodí obľúbená zeleninová polievka, kedže ide o suchšie jedlo.

  • 3dc varenej adzuki (najlepšie s kuskom riasy kombu, cca 1/2 dc v suchom stave)
  • panenský olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 strúhaná mrkva, 2 paradajky
  • koreniny: rímska rasca, mletá paprika, oregano, soľ, čili (voliteľné) podľa chuti
  • dochutenie: tamari omáčka, lahôdkové droždie (voliteľné)
  • domáce špaldové tortilly

dresing

  • 1 dc sójového jogurtu/kyslej smotany
  • 1/4 dc panenského olivového oleja/ tahini
  • 1/2 dc nakrájanej jarnej cibuľky
  • 1/2 dc čerstvého koriandra
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • himalájska soľ podľa chuti/umeocot
  • šťava z polky citróna


  1.  Na troche oleja restujeme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, strúhanú mrkvu na jemno a na drobno nakrájané paradajky. Pridáme koreniny, chvíľu spolu restujeme, môžeme podliať pár lyžicami vody a necháme dusiť do mäkka cca 5-7 minút. 
  2. Premiestnime do vyššej nádoby a spolu s adzuki, tamari a lahôdkovým droždím mixujeme.
  3. Tortilly plníme pripravenou zmesou do polovice, preložíme na polovicu a opečieme na troche olivového oleja z oboch strán do zlatista.
  4. Dresing pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Ak je hustý, môžeme pridať trocha vody/rastlinného mlieka na zriedenie. Ak nám nevyhovuje surový cesnak, môžeme zameniť za sušený. Dresing môžeme aj rozmixovať na hladký krém.
  5. Podávame s obľúbenou listovou zeleninou. Jedlo je dobre doplniť o zeleninovú krémovú alebo číru polievku.

Dobrú chuť!


Počet videní: 20