RECEPTY

Výborná tofu praženica s hubami a špenátom


Rýchla a veľmi chutná večera. Skvelé využitie bieleho tofu, s čerstvým listovým šalátom, kváskovým bezlepkovým chlebom od Dobrožrúta a kvasenou uhorkou je nielen veľmi chutná ale aj zdravá večera. My si k takejto "suchej" večeri radi dáme jednoduchú Rezancovú polievku.

  • 1PL olivový panenský olej
  • 1 cibuľa
  • 1 malý strúčik cesnaku (voliteľné)
  • hrsť baby špenátu
  • cca 5 ks cherry paradajok
  • 2-3 šampiňóny
  • 1 biele bio tofu (používam z Kaufu take it veggie)
  • čierna/himalájska soľ podľa chuti
  • 1PL lahôdkové droždie
  • po 1/2čl mletej papriky a sušenej bazalky
  • štipka kurkumy
  • 1čl tamari
  • čerstvá pažítka na posypanie
  1. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlata. Pridáme pretlačený cesnak, nakrájané huby na drobno, špenát a paradajky prekrojené na polovicu.
  2. Pridáme v rukách rozdrobené tofu, soľ, mletú papriku, kurkumu, bazalku a chvíľu spolu restujeme. 
  3. Posypeme lahôdkovým droždím a ochutíme tamari omáčkou, premiešame.
  4. Podávame posypané pažítkou s kvasenou uhorkou alebo pickles a obľúbeným listovým šalátom ochuteným pár kvapkami umeoctu a panenským olivovým olejom.

Tip: na zjemnenie môžeme pridať na záver kúsok masla alsan bio a premiešať.

Dobrú chuť!


Počet videní: 32