Rýchla a veľmi chutná večera. Skvelé využitie bieleho tofu, s čerstvým listovým šalátom, kváskovým bezlepkovým chlebom od Dobrožrúta a kvasenou uhorkou je nielen veľmi chutná ale aj zdravá večera. My si k takejto "suchej" večeri radi dáme jednoduchú Rezancovú polievku.
1PL olivový panenský olej
1 cibuľa
1 malý strúčik cesnaku (voliteľné)
hrsť baby špenátu
cca 5 ks cherry paradajok
2-3 šampiňóny
1 biele bio tofu (používam z Kaufu take it veggie)
čierna/himalájska soľ podľa chuti
1PL lahôdkové droždie
po 1/2čl mletej papriky a sušenej bazalky
štipka kurkumy
1čl tamari
čerstvá pažítka na posypanie
Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlata. Pridáme pretlačený cesnak, nakrájané huby na drobno, špenát a paradajky prekrojené na polovicu.
Pridáme v rukách rozdrobené tofu, soľ, mletú papriku, kurkumu, bazalku a chvíľu spolu restujeme.
Posypeme lahôdkovým droždím a ochutíme tamari omáčkou, premiešame.
Podávame posypané pažítkou s kvasenou uhorkou alebo pickles a obľúbeným listovým šalátom ochuteným pár kvapkami umeoctu a panenským olivovým olejom.
Tip: na zjemnenie môžeme pridať na záver kúsok masla alsan bio a premiešať.