RECEPTY

Zapekaný adzuki wrap so sviežou salsou


Výborný domáci wrap so skvelou náplňou a ostrou paradajkovou salsou s koriandrom.

  • domáce tortilly
  • 1dc adzuki 
  • 1/2 červenej papriky
  • 1/2 cukety
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia mrkva
  • 1dc kukurice
  • koreniny: rímska rasca, tamari, soľ, údená paprika

salsa 

  • 2 mäsité paradajky
  • 1/2 červenej cibule
  • hrsť čerstvého koriandru
  • umeocot podľa chuti
  • 1/2 jalapeňo 
  • 1čl olivového oleja

voliteľné: kvasená uhorka, čerstvý šalát, tahini dip (tahini, tamari, cesnak, voda)

  1.  Adzuki varíme podľa návodu najlepšie s riasou kombu.  
  2. Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu, cuketu, papriku a pretlačený cesnak. Pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu, adzuki a kukuricu. Pridáme koreniny a prikryté chvíľu podusíme.
  3. Pripravíme si salsu, nakrájame na drobno paradajky, koriander, jalapeňo a cibuľu. Pridáme olej a umeocot, premiešame. Necháme chvíľu odstáť.
  4.  Na tortillu nanesieme časť adzuki zmesi, uložíme na tenké plátky nakrájanú kvasenú uhorku, preklopíme boky a zavinieme ako palacinku. Opekáme z každej strany na rozohriatej panvici do chrumkava.
  5. Podávame s paradajkovou salsou, prípadne tahini dipom a čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 26