RECEPTY

Palacinky s mandľovým karamelom a duseným jablkom


Voňavé, bezlepkové, bezcukrové, bezmliečne, naše obľúbené palacinky. Cesto je nadýchané a jemné ako obláčik. Jablko, škorica a mandľový karamel je neprekonateľná kombinácia. JRovnako výborné sú aj so slivkovou plnkou.

  • 1dc hrnček bezlepkové ovsené vločky /teffová múka
  • 1dc ryžová múka/gaštanová
  • 2 PL kukuričný škrob/arrowroot/kuzu
  • 1čl bezfosfátový prášok do pečiva
  • 2dc hrnček mandľové/ryžové mlieko
  • 1PL datľový/ryžový sirup
  • 1PL jablková výživa
  • 1čl citónová šťava
  • 1 ľanové vajce (1PL mleté ľanové semienko s 3 PL vody, 5 min. odstáť)
  • ½ čl škorice
  • PLNKA: 2 jablká, ½ čl škorica, 1čl mlieka, ¼ čl kuzu, 1PL karamelu
  • Mandľový karamel na poliatie (recept v pozn.)
  • Voliteľné: mandľové lupienky
  1. Cesto - vločky si pomelieme na múku v mixéri. Múky preosejeme s práškom do pečiva a zvoleným škrobom.
  2. Mlieko zmiešame s jablkovou výživou, sirupom, citrónovou šťavou, ľanovým vajcom a škoricou, premiešame a spojíme so suchou zmesou. Cesto ma tendenciu hustnúť, vďaka ovsu, podľa potreby mlieko pridáme, aby sme dosiahli tekutejšie palacinkové cesto. Ak by cesto praskalo, pridáme pár kvapiek sezamového oleja. Palacinky pečieme z oboch strán dozlatista a odkladáme pod utierku, tam pekne zmäknú.
  3. Jablká nakrájame na malé kocky, dáme na panvicu so zvyšnými ingredienciami a dusíme pod pokrievkou 5-10 minút.
  4. Palacinky plníme jablkovou plnkou, prelejeme karamelom a môžeme posypať na sucho opraženými mandľovými lupienkami.

 

Mandľový karamel : 3PL datľového sirupu, 2PL mandľového masla, 2PL mandľového mlieka a štipka škorice alebo vanilky. Všetko spolu chvíľu zahrejeme, premiešame metličkou aby sa chute prepojili, po chladnutí tuhne.

Dobrú chuť!


Počet videní: 53