RECEPTY

Škoricové keksíky vegan, bezlepkové


Chrumkavé, krehké a sladené iba datľami. Nedajú sa prestať jesť. J

  • 75 g ryžová múka
  • 50 g mandľová múka
  • 50g datľový cukor /kokosový ale pomletý na jemno
  • 40g alsan bio maslo
  • 1 čl mleté ľanové semienko s 3 čl vody/alebo 2čl jablková výživa
  • 1čl bezfosfátový prášok do pečiva
  • ½ čl škorice
  • Trocha mandľového mlieka na potretie
  • Voliteľné: drvené mandle
  1. Rúru predhrejeme na 170 stupňov.
  2. Múky, prášok do pečiva, škoricu a datľový cukor preosejeme, pridáme maslo izbovej teploty a výživu alebo malé ľanové vajce.
  3. Vymiešame kompaktné cesto. Vyvaľkáme na tenšie cesto, cca 3mm, s bezlepkovými cestami sa pracuje o niečo ťažšie, chce to trpezlivosť, ak si však pri vaľkaní pomôžeme potravinovou fóliou, ide to skutočne ľahko. Vykrajujeme ľubovoľné tvary a opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomôžeme si kuchynskou obracačkou.
  4. Potierame mliekom, môžeme posypať zmesou drevených mandlí s trochou datľového cukru a škorice.
  5. Pečieme približne 8-10 minút. Necháme úplne vychladnúť.

Dobrú chuť.


Počet videní: 8