Chrumkavá, upečené cesto dobre drží pokope, plnku sme
spravili z domácich orechov. Dokonca aj na ďalší deň ostane cesto
chrumkavé. S cestom sa samozrejme ťažšie pracuje ale ak si pomôžeme pri
vaľkaní a rolovaní do požadovaného tvaru potravinovou fóliou a chladničkou, aj bez praxe to zvládne aj začiatočník. Z cesta vyjdú zhruba 2 menšia štrúdle.
- 125 g
alsan bio
- 250 g múka
(200g ovsená, 50g ryžová, 1PL kukuričný škrob)
- 125ml voda
- 1čl
himalájska soľ
- 1čl
jablkový ocot
- Plnka
podľa chuti
- Kokosová
múka na posypanie miesto cukru
- Rúru si predhrejeme na 190-200
stupňov. Vystelieme si plech papierom na pečenie.
- Múky si preosejeme a spolu
s ostatnými ingredienciami vypracujeme ručne cesto.
- Rozdelíme na dve časti a odložíme
odležať na chvíľu do chladničky, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo.
- Pripravíme si na každé cesto zo
spodu a z vrchu priehľadnú potravinovú fóliu dostatočne veľkú, aby
sme mohli vyvaľkať cesto pomocou valčeka na obdĺžnik. Ak by sa nám cesto
trhalo, na tých miestach cez fóliu pritlačíme, aby sa spojilo a vložíme na
chvíľu späť do chladničky. Odstránime vrchnú fóliu, cesto potrieme plnkou do ¾
a opatrne rolujeme pomocou spodnej fólie. Opatrne premiestnime na papier
na pečenie, najlepšie sa nám to podarí, ak si papier položíme tesne vedľa fólie
a štrúdľu tak v poslednom štádiu stáčania len preklopíme. Najťažšia
časť je za nami. J
- Vrch štrúdle potrieme rastlinným mliekom alebo vodou a vidličkou jemne popicháme. Pečieme cca 30 minút. Necháme
úplne vychladnúť, vrch štrúdle posypeme kokosovou múkou.
TIP: orechová náplň – mleté vlašské orechy osladené datľovým
sirupom, škoricou a citrónovou kôrou podľa chuti, pridáme trocha rastlinného
mlieka aby sme dosiahli natierateľnú náplň. Dobrú chuť.
Počet videní: 101
