RECEPTY

Perníčky (vegan, bez lepku a cukru)


Naše najobľúbenejšie vianočné perníčky, jednoduché, zdravé, prirodzene bezlepkové a sladené len datľami. Po návšteve deti nezostala ani omrvinka, zjedené za necelú hodinku.

  • 70g pohánková múka
  • 70g ryžová múka
  • 50g mandľová múka/mleté lieskovce/mleté vlašské orechy
  • 30g arrowroot/kukuričný škrob
  • 1/4čl sóda bikarbóna
  • 2-3čl perníkové korenie
  • štipka morskej soli
  • 60ml datľového sirupu
  • 60ml kokosový olej
  • 1-3PL vody/rastlinného mlieka
  • voliteľné: kôra z bio mandarínky
  1. Zo všetkých ingrediencií vypracujeme súdržné nelepivé cesto. Cesto rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie cca na 5cm hrúbku. Vykrajujeme pomocou vianočných formičiek a opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov cca 9 minút. Necháme vychladnúť na plechu.
  3. Môžeme ozdobiť nejakou zdravou roztopenou bielou čokoládou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 15