RECEPTY

Najlepší tekvicový koláčik


Skutočne nadýchané a šťavnaté cesto aj keď je bez vajec, lepku a cukru. Ideálny jesenný koláčik, ktorý prekvapí svojou chuťou a dokonca chutí aj deťom, ktoré jedia komerčné sladkosti a bežne by tekvicu nezjedli :)

  • 250g hokkaido tekvice
  • 100g datľového "cukru"
  • 3dc rastlinného mlieka
  • 80g kokosového oleja
  • 2PL datľového sirupu
  • 200g múky (dávam 100g pohánková, 70g teffová, 30g mandľová)
  • 40g kakaa/karobu
  • 50g sekané pekanové orechy/vlašské
  • 2čl prášok do pečiva bez fosfátov
  • 1/2čl sódy bikarbóny
  • 1čl perníkové korenie
  • 1čl škorice a vanilky
  1. Hokkaido umyjeme, odstránime jadrovník a nakrájame na menšie kusy. Varíme vo vode alebo naparíme v parnom hrcni do zmäknutia cca 20 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Tekvicu s mliekom mixujeme na hladký krém, premiestnime do misy a primiešame, olej a sirup, dobre spolu vymiešame.
  3. Múky, koreniny, kypridlá a cukor preosejeme a primiešame k tekutej zmesi.
  4. Do cesta pridáme nesekané orechy a koláč pečieme na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre na 175 stupňov cca 25-30 minút.
  5. Koláč môžeme natrieť obľúbeným džemom a poliať domácou čokoládou zmiešanou s trochou kokosového mlieka.

Dobrú chuť!


Počet videní: 13