Skutočne nadýchané a šťavnaté cesto aj keď je bez vajec, lepku a cukru. Ideálny jesenný koláčik, ktorý prekvapí svojou chuťou a dokonca chutí aj deťom, ktoré jedia komerčné sladkosti a bežne by tekvicu nezjedli :)
Hokkaido umyjeme, odstránime jadrovník a nakrájame na menšie kusy. Varíme vo vode alebo naparíme v parnom hrcni do zmäknutia cca 20 minút. Necháme vychladnúť.
Tekvicu s mliekom mixujeme na hladký krém, premiestnime do misy a primiešame, olej a sirup, dobre spolu vymiešame.
Múky, koreniny, kypridlá a cukor preosejeme a primiešame k tekutej zmesi.
Do cesta pridáme nesekané orechy a koláč pečieme na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre na 175 stupňov cca 25-30 minút.
Koláč môžeme natrieť obľúbeným džemom a poliať domácou čokoládou zmiešanou s trochou kokosového mlieka.