RECEPTY

Jablkovo pudingové vegan pité


Krehký prirodzene bezlepkový koláč sladený len ovocím doplnený o krémový bezmliečny puding a hrušky.

cesto

    3 ľanové vajcia (3PL mletý zlatý ľan, 9PL vody, 5 min.odstáť)
    4 PL datľového cukru
    240g ryžovej múky
    90g mandľovej múky
    2čl prášku do pečiva
    štipka soli a vanilky
    1/2čl škorice
    90g masla alsan bio/kokosový olej
    50g rastlinné mlieko
    citrónová kôra (voliteľné)

Plnka č.1

  • 4 jablka/hrušky
  • datľový sirup a škorica podľa chuti
  • 2PL kukuričného škrobu

Plnka č.2

  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 4dc mandľového mlieka
  • 6PL datľového cukru
  • trocha vanilky a štipka kurkumy
  • 70g kukuričný škrob


  1.  Najskôr pripravíme plnky. Jablka nastrúhame na hrubom strúhadle, dáme dusiť do hrnca, pridáme sirup, škoricu a škrob. Dusíme cca 5 minút. Ak majú jablká viac šťavy, môžeme pridať trocha mandľovej múky. Necháme vychladnúť.
  2.  Puding uvaríme zmiešaním všetkých ingrediencií. Varíme na miernom plameni do zhustnutia, ak začne vrieť, stíšime plameň a varíme cca 2-3 minúty. Necháme vychladnúť, občas premiešame aby sa nevytvorila kôrka. (alebo hrniec môžeme prekryť potravinovou fóliou)
  3. Cesto vypracujeme zmiešaním všetkých ingrediencií. Pripravíme si väčšiu tortovú formu. Cesto vaľkáme pomocou potravinovej fólie, tak aby sme mali vytiahnuté aj okraje cca 5cm alebo natlačíme rukami v tenšej vsrtve. Poprepichujeme vidličkou.
  4. Menšiu zvyšnú časť cesta vaľkáme na ľubovoľný tvar a pečieme na papieri na pečenie obe cesta na 180 stupňov cca 15 minút do zlatohneda. Necháme vychladnúť.
  5. Na koláč nanesieme plnku z hrušiek a na ňu puding. Zvyšné upečené cesto podrvíme v rukách a navrstvíme na koláč. Necháme dobre stuhnúť v chladničke pár hodín. Vrch môžeme posypať kokosovou múkou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 49