RECEPTY

Chrumkavá granola


Naša obľúbená, super chrumkavá granola s orechmi, slnečnicou, škoricou a sladkými hrozienkami. Máme veľmi radi granolu, ale kúpiť ju bez cukru či medu sa nám veru nepodarilo. Tak prečo si ju nepripraviť doma. Keď sa pečie, rozvoniava to široko ďaleko prekrásnou vôňou. Výborná je len tak samotná alebo na rýchle raňajky v našom obľúbenom ryžovo sezamovom mlieku so škoricou, či v lete s mandľovým jogurtom a čerstvým ovocím.

  • 3 dc ovsené bezlepkové vločky
  • 2 dc vlašské orechy/pekany
  • ½ dc šálky slnečnica
  • 1dc kokos
  • ½ šálky sušené nesírené hrozienka (voliteľné)
  • ½ dc panenský kokosový olej/sezamový
  • ½ dc datľový sirup/ryžový
  • ½ čl škorica
  • Štipka soli a pravej vanilky
  1. Rúru si predhrejeme na 135 stupňov.
  2. Do misy dáme vločky, slnečnicu, nakrájane na väčšie kúsky orechy, kokos, soľ, škoricu, vanilku a premiešame.
  3. Kokosový olej jemne ohrejeme aby sme dosiahli tekutý stav a zmiešame so sirupom.
  4. Tekutú zmes dobre premiešame so suchou zmesou a premiestnime rovnomerne na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Pečieme do zlatista približne 20-30 minút. Po upečený primiešame hrozienka. Po vychladnutí granola stuhne a bude chrumkavá. Skladujeme v uzatváracej vzduchotesnej nádobe. Vydrží 3 týždne.

Dobrú chuť!


Počet videní: 39