Naša obľúbená, super chrumkavá granola s orechmi,
slnečnicou, škoricou a sladkými hrozienkami. Máme veľmi radi granolu, ale
kúpiť ju bez cukru či medu sa nám veru nepodarilo. Tak prečo si ju nepripraviť
doma. Keď sa pečie, rozvoniava to široko ďaleko prekrásnou vôňou. Výborná je len
tak samotná alebo na rýchle raňajky v našom obľúbenom ryžovo sezamovom
mlieku so škoricou, či v lete s mandľovým jogurtom a čerstvým
ovocím.
- 3 dc ovsené bezlepkové vločky
- 2 dc vlašské orechy/pekany
- ½ dc šálky slnečnica
- 1dc kokos
- ½ šálky sušené nesírené hrozienka
(voliteľné)
- ½ dc panenský kokosový
olej/sezamový
- ½ dc datľový sirup/ryžový
- ½ čl škorica
- Štipka soli a pravej vanilky
- Rúru si predhrejeme na 135
stupňov.
- Do misy dáme vločky, slnečnicu,
nakrájane na väčšie kúsky orechy, kokos, soľ, škoricu, vanilku
a premiešame.
- Kokosový olej jemne ohrejeme aby
sme dosiahli tekutý stav a zmiešame so sirupom.
- Tekutú zmes dobre premiešame so
suchou zmesou a premiestnime rovnomerne na plech vystlaný papierom na
pečenie.
- Pečieme do zlatista približne 20-30
minút. Po upečený primiešame hrozienka. Po vychladnutí granola stuhne
a bude chrumkavá. Skladujeme v uzatváracej vzduchotesnej nádobe.
Vydrží 3 týždne.
Počet videní: 209
