RECEPTY

Šťavnatý cuketový čoko koláč (vegan, bez cukru)


Prirodzene bez lepku, laktózy a vajec sladený len datľami s domácou čokoládou. Vďaka cukete je koláčik veľmi vláčny a nadýchaný aj keď je bez lepku koláč nie je vôbec mrvivý.

  • 350g strúhaná cuketa na jemno
  • 280g datľový "cukor"
  • 2 ľanové vajcia (2PL mletý zlatý ľan, 6PL vody, 5minút odstáť)
  • 1a1/2dc sezamový olej
  • 1a1/2dc rastlinné mlieko/voda
  • 130g pohánková múka (pohánka mletá v mixéri)
  • 100g ryžová múka
  • 20 g bio kukuričný škrob/tapioka
  • 2PL karobu
  • 1/2čl vanilky
  • 1čl škorice
  • 1čl sódy bikarbóny
  • 2čl bezfosfátový prášok do pečiva
  • voliteľné: 2 hrste sekaných orieškov podľa chuti

Ozdoba

  • džem bez cukru na potretie (voliteľné)
  • domáca čokoláda (recept v pozn.)

  1. Všetky suché ingrediencie preosejeme, pridáme zvyšné a vymiešame kompaktné cesto. 
  2. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút. (test špáradlom) Necháme vychladnúť. 
  3. Môžeme potrieť džemom a poliať domácou čokoládou.

Pozn. - 2PL kakaového masla roztopíme nad parou, pridáme datľový sirup podľa chuti, 1PL karobu, štipka škorice a vanilky. Primiešame rastlinné mlieko na zriedenie. (množstvo cca 1/2-1dc)

Dobrú chuť!


Počet videní: 72