Šťavnatý cuketový čoko koláč (vegan, bez cukru)
späť
Prirodzene bez lepku, laktózy a vajec sladený len datľami s domácou čokoládou. Vďaka cukete je koláčik veľmi vláčny a nadýchaný aj keď je bez lepku koláč nie je vôbec mrvivý.
350g strúhaná cuketa na jemno 280g datľový "cukor" 2 ľanové vajcia (2PL mletý zlatý ľan, 6PL vody, 5minút odstáť) 1a1/2dc sezamový olej 1a1/2dc rastlinné mlieko/voda 130g pohánková múka (pohánka mletá v mixéri) 100g ryžová múka 20 g bio kukuričný škrob/tapioka 2PL karobu 1/2čl vanilky 1čl škorice 1čl sódy bikarbóny 2čl bezfosfátový prášok do pečiva voliteľné: 2 hrste sekaných orieškov podľa chuti Ozdoba
džem bez cukru na potretie (voliteľné) domáca čokoláda (recept v pozn.)
Všetky suché ingrediencie preosejeme, pridáme zvyšné a vymiešame kompaktné cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút. (test špáradlom) Necháme vychladnúť. Môžeme potrieť džemom a poliať domácou čokoládou.
Pozn. - 2PL kakaového masla roztopíme nad parou, pridáme datľový sirup podľa chuti, 1PL karobu, štipka škorice a vanilky. Primiešame rastlinné mlieko na zriedenie. (množstvo cca 1/2-1dc)
Dobrú chuť!
Počet videní: 95