Kokos a čokoláda je vždy návyková voľba. A navyše sladená len datľami a ryžovým sirupom. Je ťažké si kúpiť čokoládu bez cukru, tak si ju jednoducho pripravíme doma z kakaového masla. A máme zdravý a sladučký dezert, vhodný aj pre detičky.
- 240g strúhaný kokos
- 70g ryžový sirup
- 2PL kokosového oleja
- štipka vanilky a škorice
čokoláda
- 65g kakaového masla
- 10g kakaovej hmoty (alebo kakaového masla)
- 3PL karobu
- 4PL datľového sirupu
- 60g tahini/mandľového masla
- Kokosovú vrstvu pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií v mixéri alebo postačí aj ručne premiešať. Pri bez olejovej variante kokos mixujeme vo vysokorýchlostnom mixéri a zvyšné ingrediencie primiešame rukami.
- Polovicu cesta natlačíme do malej nádoby, použila som formu na biskupský chlebík vystlaný papierom na pečenie, aby sa potom rezy lepšie vybrali.
- Pripravíme si čokoládu, nad parou roztopíme všetky ingrediencie a nalejeme na kokosovú vrstvu. Trocha čokolády si môžeme nechať na finálne ozdobenie. Dáme zatuhnúť na pol hodinu do chladničky.
- Navrstvíme zvyšnú časť kokosu, môžeme ozdobiť čokoládou, prípadne posypať drtenými orieškami. Znova necháme zatuhnúť v chladničke. Krájame na ľubovoľné tvary.
Počet videní: 91