Lahodná, výživná, dlho varená kaša je balzamom pre naše telo v chladných dňoch. Dlhé varenie je pre náš organizmus veľmi prínosné, dodáme telu nielen energiu tepla, vyživíme orgány, aby boli zdravé a zrno sa stane ľahko stráviteľným s maximálnym využitím živín pre naše telo.
2dc celého ovsa
100g lúpaných gaštanov
škorica, vanilka, štipka soli, riasa arame
8dc filtrovanej vody alebo rastlinného mlieka
datľový sirup
pekanové/makadamiové orechy opekané na sucho
konopné semienko
Ovos prepláchneme (najlepšie je ho aj predmáčať) a spolu s gaštanmi a rastlinným mliekom dáme do hrnca alebo slow cookera. Pridáme koreniny, štipku soli, arame a varíme na miernom plameni alebo v pomalom hrnci 5 až 8 hodín. My si nadstavíme varenie cez noc a ráno máme kašu hotovú.