RECEPTY

Gaštanovo ovsená congee kaša


Lahodná, výživná, dlho varená kaša je balzamom pre naše telo v chladných dňoch. Dlhé varenie je pre náš organizmus veľmi prínosné, dodáme telu nielen energiu tepla, vyživíme orgány, aby boli zdravé a zrno sa stane ľahko stráviteľným s maximálnym využitím živín pre naše telo.

  • 2dc celého ovsa
  • 100g lúpaných gaštanov
  • škorica, vanilka, štipka soli, riasa arame
  • 8dc filtrovanej vody alebo rastlinného mlieka
  • datľový sirup
  • pekanové/makadamiové orechy opekané na sucho
  • konopné semienko
  1. Ovos prepláchneme (najlepšie je ho aj predmáčať) a spolu s gaštanmi a rastlinným mliekom dáme do hrnca alebo slow cookera. Pridáme koreniny, štipku soli, arame a varíme na miernom plameni alebo v pomalom hrnci 5 až 8 hodín. My si nadstavíme varenie cez noc a ráno máme kašu hotovú.
  2. Hotovú kašu mixujeme tyčovým mixérom, dochutíme datľovým sirupom, posypeme orechami a semienkami.

Dobrú chuť!


Počet videní: 3