Tak chutné rýchle raňajky alebo skôr dezert potešia nejedno bruško.
200g vegan kyslej kokosovej smotany (z Lidlu alebo Kaufu)
2dc ovsených bezlepkových vločiek
2dc domáce rastlinné mlieko
1PL chia semienka
2PL datľový/javorový sirup
štipka škorice a vanilky
1-2PL kakaa
2PL kávy (+1PL ovsených vločiek)
100g vegan kyslej smotany s 1PL ryžového sirupu a štipkou vanilky)
kakao na posypanie
Z 200g smotany, 2dc ovsených vločiek, rastlinného mlieka, chia, sirupu, škorice a vanilky vymiešame zmes, necháme 5 minút postáť a znova premiešame, rozdelíme do 2 misiek.
Do jednej pridáme kakao, do druhej kávu s 1PL ovsených vločiek a necháme zachladiť v chladničke pár hodín alebo cez noc.
Zo 100g kyslej smotany a sirupu s vanilkou vymiešame zmes.
Do 4 pohárov vrstvíme zachladenú zmes kakaovú, na ňu zmes kávovú a na vrch zmes bielu z kyslej smotany, posypeme kakaom, môžeme ozdobiť kakaovými bôbmi, dodajú krásnu chrumkavosť.