RECEPTY

Amarant s pečenou hruškou


Amarant osladený dozretou hruškou a sladučkými hrozienkami. Rada používam čierne hrozienka, odroda Shadow, sú iné už na pohľad a majú aj odlišnú chuť, dokonca chutia aj ľuďom, čo nemajú radi sušené hrozienka.  Kaša je od nich sladká až až. Amarant je doplnený o ryžové mlieko, orechy a chia semienka, veľmi zdravé raňajky, naštarujú na celý deň. Ak ráno nemáte čas, pokojne si kašu pripravte večer a ráno stačí len ohriať. Milovníci čokolády si kašu môžu doplniť o karob alebo kakao.

  • 1 šálka amarantu, štipka arame riasy a soli
  • 3 šálky ryžové mlieko
  • 2 zrelé hrušky
  • 1 čl škorica/ alebo perníkové korenie sonnentor
  • Hrsť sušené hrozienka (alebo viac ak máte radi sladšie)
  • Pár mandlí alebo mandľové maslo
  • Voliteľné: 1 čl chia semienka, maliny čerstvé/lifyzované, domáca granola
  1. Amarant varíme spolu s 1 nakrájanou hruškou, sušenými hrozienkami, chia, koreninou podľa výberu, mandľami alebo mandľovým maslom v ryžovom mlieku so štipkou soli a riasy arame  približne 25 minút na miernom ohni, až pokým amarant nevpije všetko mlieko a vytvorí gélovú konzistenciu.
  2. Kašu mixujeme ponorným mixérom, ak nemáme výkonný mixér, je lepšie použiť mandľové maslo, dávam 1 čl alebo aspoň pomlieť celé mandle.
  3. Druhú hrušku prekrojíme na polku alebo nakrájame na kocky a buď pečieme v rúre alebo na panvici s kvapkou kokosového oleja. Posypeme škoricou a podávame na kaši.
  4. My si radi posypeme kašu chia semienkami alebo domácou granolou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 22