Amarant osladený dozretou hruškou a sladučkými
hrozienkami. Rada používam čierne hrozienka, odroda Shadow, sú iné už na pohľad
a majú aj odlišnú chuť, dokonca chutia aj ľuďom, čo nemajú radi sušené
hrozienka. Kaša je od nich sladká až až.
Amarant je doplnený o ryžové mlieko, orechy a chia semienka, veľmi
zdravé raňajky, naštarujú na celý deň. Ak ráno nemáte čas, pokojne si kašu
pripravte večer a ráno stačí len ohriať. Milovníci čokolády si kašu môžu doplniť o karob alebo kakao.
1 šálka amarantu, štipka arame
riasy a soli
3 šálky ryžové mlieko
2 zrelé hrušky
1 čl škorica/ alebo perníkové
korenie sonnentor
Hrsť sušené hrozienka (alebo viac
ak máte radi sladšie)
Amarant varíme spolu s 1
nakrájanou hruškou, sušenými hrozienkami, chia, koreninou podľa výberu,
mandľami alebo mandľovým maslom v ryžovom mlieku so štipkou soli a
riasy arame približne 25 minút na
miernom ohni, až pokým amarant nevpije všetko mlieko a vytvorí gélovú
konzistenciu.
Kašu mixujeme ponorným mixérom,
ak nemáme výkonný mixér, je lepšie použiť mandľové maslo, dávam 1 čl alebo
aspoň pomlieť celé mandle.
Druhú hrušku prekrojíme na polku
alebo nakrájame na kocky a buď pečieme v rúre alebo na panvici
s kvapkou kokosového oleja. Posypeme škoricou a podávame na kaši.
My si radi posypeme kašu chia
semienkami alebo domácou granolou.