Táto polievka sa
považuje za najzdravšiu polievku sveta a niet sa čo čudovať. Je nabitá
vitamínmi, minerálny, fermentovanou miso pastou a sójovou omáčkou tamari,
zázvor, riasa wakame, kopec čerstvej zeleniny a koriandra. No úplna
mňamka. Je vhodná počas celého dňa, aspoň raz za týždeň si ju doprajeme na
raňajky a chutí aj nášmu dieťaťu. J Samozrejme prispôsobenú detskému brušku.
- ½ Tofu (biele alebo údené)
- ½ L Zeleninový vývar s wakame
- Zelenina
(edamame/hrášok/brokolica, pag choi/čínska kapusta)
- Shitake
- Soba rerance
- Posypanie: čerstvý koriander, rekdvička,
jarná cibuľka, sezam
- 2PL hnedé miso (odporúčam
Genmai), 2PL tahini, 1PL tamari
- Voliteľné: domáca sriracha podľa chuti
- Najskôr si dáme zohrievať vývar
so zázvorom a zelenými časťami jarnej cibuľky.
- Soba cestoviny uvaríme podľa
návodu.
- Na troche sezamového oleja
restujeme na kocky nakrájané tofu do chrumkava. Vyberieme z panvice.
- Na tej istej panvici restujeme
nakrájané shitake.
- Vo vode blanšírujeme pár minút
obľúbenú zeleninu, ktorú si zvolíme.
- V miske vymiešame hnedé miso
s tahini, tamari, poprípade so srirachou podľa chuti a nalejeme do
zohriateho a precedeného vývaru, zamiešame metličkou aby sa všetky chute
prepojili.
- Do tanierov naložíme tofu,
shitake, zeleninu, soba rezance, zalejeme ochuteným vývarom, vrch posypeme
koriandrom, nakrájanou reďkvičkou, bielymi časťami jarnej cibuľky a sezamom.
Počet videní: 172