RECEPTY

Miso polievka


Táto polievka sa považuje za najzdravšiu polievku sveta a niet sa čo čudovať. Je nabitá vitamínmi, minerálny, fermentovanou miso pastou a sójovou omáčkou tamari, zázvor, riasa wakame, kopec čerstvej zeleniny a koriandra. No úplna mňamka. Je vhodná počas celého dňa, aspoň raz za týždeň si ju doprajeme na raňajky a chutí aj nášmu dieťaťu. J Samozrejme prispôsobenú detskému brušku.

  • ½ Tofu (biele alebo údené)
  • ½ L Zeleninový vývar s wakame 
  • Zelenina (edamame/hrášok/brokolica, pag choi/čínska kapusta)
  • Shitake
  • Soba rerance
  • Posypanie: čerstvý koriander, rekdvička, jarná cibuľka, sezam
  • 2PL hnedé miso (odporúčam Genmai), 2PL tahini, 1PL tamari
  • Voliteľné: domáca sriracha podľa chuti

      1. Najskôr si dáme zohrievať vývar so zázvorom a zelenými časťami jarnej cibuľky.
      2. Soba cestoviny uvaríme podľa návodu.
      3. Na troche sezamového oleja restujeme na kocky nakrájané tofu do chrumkava. Vyberieme z panvice.
      4. Na tej istej panvici restujeme nakrájané shitake.
      5. Vo vode blanšírujeme pár minút obľúbenú zeleninu, ktorú si zvolíme.
      6. V miske vymiešame hnedé miso s tahini, tamari, poprípade so srirachou podľa chuti a nalejeme do zohriateho a precedeného vývaru, zamiešame metličkou aby sa všetky chute prepojili.
      7. Do tanierov naložíme tofu, shitake, zeleninu, soba rezance, zalejeme ochuteným vývarom, vrch posypeme koriandrom, nakrájanou reďkvičkou, bielymi časťami jarnej cibuľky a sezamom. 

      Dobrú chuť!


      Počet videní: 172