RECEPTY

Najlepšia vegánska “feta“


Môžete použiť na obľúbený šalát, na hrianku, predjedlo alebo chuťovka k olivám a k dobrému poháru vína. Kvalitné a veľmi chutné tofu sa dá kúpiť aj v Kaufe (take it veggie).


  • 1ks organické bieleho tofu
  • 1 šálka extra panenský olivový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1čl soli
  • Štipka čilli
  • 2PL talianskych byliniek 
  • 2 bobkové listy (voliteľné)


  1. Približne polovicu oleja nalejeme do skleneného pohára, v ktorom fetu uskladníme. Pretlačíme cesnak, pridáme soľ, bylinky, bobkové listy, štipku čilli na zvýraznenie chuti a dôkladne premiešame. (môžeme použiť aj mixér, v tom prípade bobkové listy pridáme nakoniec)
  2. Tofu nakrájame na kocky, preložíme do pohára, dolejeme zvyšným olejom podľa potreby, tak aby bola "feta" ponorená, uzavrieme vekom a par krát premiešame.
  3. Uskladníme v chladničke, necháme odstáť 24 hodín. Skonzumujeme do týždňa. 

TIP: nespotrebovaný bylinkový olej môžeme použiť na zálievku do šalátov, grilovanie alebo na ďalšiu várku fety. Vynikajúca alternatíva gréckeho šalátu s vegan fetou, dochutená umeoctom a ochutením bylinkovým olejom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 31