RECEPTY

Polentové "zemiaky" s lúskami z rúry


Vynikajúca zdravá príloha k hocijakému obľúbenému jedlu, hodí sa tak ako ku gulášovým jedlám, strukovinovým omáčkam, alebo suchším jedlám ako sú fašírky, či grilované tofu, doplnené o vláčny šalát. Nám najviac chutí so seitanom a dobrušským pickles.

  • 1diel polenty
  • 3 diely rastlinného mlieka
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 hrnček zelených lúskov
  • Himalájska soľ, rasca, mletá paprika, petržlenová vňať podľa chuti
  • Sezamový olej
  1. Najskôr si uvaríme polentu so štipkou soli, najlepšie s riasou arame, v 3 dieloch mlieka, približne 20-30 minút na tuhú kašu. Premiestnime na veľký tanier v tenkej vrstve, zhruba 1cm a necháme úplne vychladnúť.
  2. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Väčší plech si vystelieme papierom na pečenie.
  3. Cibuľu nakrájame na tenké plátky, polentu na malé kocky. Premiestnime na pripravený plech, pridáme podľa chuti rascu, papriku, soľ a premiešame.
  4. Lúsky premiešame s pretlačeným cesnakom, osolíme a pokvapkáme olejom. Pridáme k polente. Premiešame.
  5. Pečieme približne 15-20 minút, alebo pokým nebude polenta a cibuľa chrumkavá. Primiešame nakrájanú čerstvú vňať a podávame.

Dobrú chuť.


Počet videní: 23