Skvele využitá cícerová múka. Je nadýchaný a veľmi
jemný. Prirodzene bezlepkový, bez droždia, je vyrobený iba z 6 ingrediencií, čo už viac dodať. Zjedol sa na posedenie. J
300 g cícerová múka
1 ½ PL datľový cukor/ alebo
ryžový sirup
½ čl himalájska soľ
1 ¼ čl sóda bikarbóna
2 PL sezamový olej
355ml perlivá voda
Rúru si predhrejeme na 190
stupňov. Papierom na pečenie si vystelieme formu na biskupský chlebík. (rozmery
zhruba 26x12cm)
Cícerovú múku preosejeme spolu
s ostatnými suchými ingredienciami. Pridáme olej a perlivú vodu,
metličkou vymiešame na kompaktné cesto a hneď nalejeme do formy, pečieme 40-45
minút. Skúsime test špajlou, či je sendvič hotový.
Necháme 10-15 minút vychladnúť
v pekáči a potom prenesieme na mriežku až do úplného vychladnutia.