RECEPTY

Domáca vegan mozzarella


Náhrada syra vynikajúca na zapekanie, či už na pizzu, lasagne alebo iné obľúbené jedlá. Výborná aj pri bezlaktózovej intolerancií. Vyrobená z mála ingrediencií len za pár minút bez éčiek a za málo peňazí.

  • 1a1/2 dc kešu
  • 4dc filtrovanej vody
  • 1/2čl himalájskej soli
  • 1PL citrónovej šťavy
  • 1čl jablčného octu
  • 4PL tapiokového škrobu
  • voliteľné: 1/2čl sušený mletý cesnak
  • voliteľné: 1PL lahôdkového droždia

  1. Kešu zalejeme horúcou vodou, tak aby boli ponorené a necháme odstáť cca 20 minút.
  2. Vodu scedíme a pridáme všetky ostatné ingrediencie, mixujeme vo vysokorýchlostnom mixéri alebo kvalitným tyčovým.
  3. Prenesieme na panvicu, zmes bude vodnatá.
  4. Varíme na strednom plameni. Miešame varechou alebo strierkou. Po pár minútach zmes začne hrudkovatieť a neskôr sa spojí v lepkavú, naťahovaciu jednu veľkú masu.
  5. Môžeme používať na ďalšie úpravy jedla hneď alebo necháme vychladnúť a skladujeme v chladničke pár dní.

Dobrú chuť!

Tip: Zapekané jedlá môžeme postriekať trochou olivového oleja na vytvorenie hnedej kôrky. Čerstvá mozzarella je najchutnejšia a aj viac naťahovacia.


Počet videní: 75