RECEPTY

Batátový chlebík


Výborný, rýchly chlieb z batátov bez kysnutia, pripravený na panvici. A navyše bezlepkový. Skvelo sa hodí ako príloha ku gulášovým jedlám alebo k indii.

  • 1 batát
  • 2 PL alsan bio
  • trocha himalájskej soli
  • cca 1 dc pohánkovej a cca 1 dc ryžovej múky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • dochutenie: soľ, rasca, majorán, čerstvá petržlenová vňaťka, nori vločky
  1. Batát nakrájame a uvaríme vo vode do zmäknutia. Scedíme a necháme vychladnúť. Dôkladne popučíme vidličkou.
  2. Na troche oleja restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme pretlačený cesnak. Necháme vychladnúť. Primiešame k batátom.
  3. Pridáme maslo izbovej teploty a všetky ostatné ingrediencie. Vypracujeme vláčne, nelepivé cesto. Múku pridávame podľa potreby.
  4. Cesto rozdelíme na menšie gule a vyvaľkáme na kruh, nožom narežeme na 4 trojuholníky.
  5. Na panvicu dáme trocha oleja a masla, chlebíky pečieme z každej strany do zlata. Pri prekladaní chlebíka na panvicu je dobre si pomôcť obracačkou.
  6. Podávame k strukovinovým gulášom alebo k obľúbenej indii.

Dobrý chuť!


Počet videní: 14