Výborné, chrumkavé obilninové placky vhodné k šalátom alebo duseným jedlám.
- 1šálka uvarenej ryže natural alebo basmati
- 1½ šálky ryžovej múky
- 2 dc filtrovanej vody
- himalájska soľ a rasca podľa chuti
- 1čl majoránu/petržlenovej vňate
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 PL bio dijónskej horčice (odporúčam Emile Noel)
- bio slnečnicový olej
- Ryžu varíme podľa návodu na obale najlepšie s kúskom riasy arame a štipkou soli. Odoberieme si šálku a zmiešame s múkou, soľou, rascou a majoránom. Cibuľu nakrájame na kocky a restujeme na troche oleja spolu s pretlačeným cesnakom. Pridáme k plackovej zmesi spolu s horčicou a vymiešame husté cesto.
- Pečieme na troche oleja z oboch strán dozlatista a necháme odkvapkať na utierke prebytočný tuk.
- Podávame k duseným jedlám, zeleninovým šalátom alebo tofu tatarkou a listovým šalátom.
Počet videní: 97