RECEPTY

Ryžové placky


Výborné, chrumkavé obilninové placky vhodné k šalátom alebo duseným jedlám.

  • 1šálka uvarenej ryže natural alebo basmati
  • 1½ šálky ryžovej múky
  • 2 dc filtrovanej vody
  • himalájska soľ a rasca podľa chuti
  • 1čl majoránu/petržlenovej vňate
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL bio dijónskej horčice (odporúčam Emile Noel)
  • bio slnečnicový olej 
  1. Ryžu varíme podľa návodu na obale najlepšie s kúskom riasy arame a štipkou soli. Odoberieme si šálku a zmiešame s múkou, soľou, rascou a majoránom. Cibuľu nakrájame na kocky a restujeme na troche oleja spolu s pretlačeným cesnakom. Pridáme k plackovej zmesi spolu s horčicou a vymiešame husté cesto. 
  2. Pečieme na troche oleja z oboch strán dozlatista a necháme odkvapkať na utierke prebytočný tuk.
  3. Podávame k duseným jedlám, zeleninovým šalátom alebo tofu tatarkou a listovým šalátom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 15