RECEPTY

Cícerovo hokaidové cestoviny


Receptov na cestoviny nikdy nie je dosť..

  • 1 menšia mrkva
  • ¼ menšej hokkaido
  • ¼ čl mandľové maslo
  • Sezamový olej
  • 2-3PL varený cícer
  • ¼ cibuľa
  • Štipka soli a mletej rasce
  • Voliteľné: kúsok riasy wakame, umepasta
  • Posypanie: panenský tekvicový olej, bylinky (vňať/pažítka/bazalka)

      1. Mrkvu a hokkaido si nahrubo nastrúhame.
      2. Na troche oleja si restujeme cibuľu. Pridáme mrkvu s hokkaidom, štipku rasce, jemne osolíme.
      3. Zalejeme horúcim vývarom alebo vodou, pridáme riasu a varíme 15 minút do zmäknutia.
      4. Na konci pridáme mandľové maslo, kúsok umepasty a mixujeme na hladkú omáčku, pre menšie deti pasírujeme.
      5. Podávame s obľúbenou cestovinou (v našom prípade ryžový morský oceán), čerstvou bylinkou, pokvapkané trochou tekvicového oleja.

      Dobrú chuť!


      Počet videní: 17