Cícerovo hokaidové cestoviny
Receptov na cestoviny nikdy nie je dosť..
- 1 menšia mrkva
- ¼ menšej hokkaido
- ¼ čl mandľové maslo
- Sezamový olej
- 2-3PL varený cícer
- ¼ cibuľa
- Štipka soli a mletej rasce
- Voliteľné: kúsok riasy wakame,
umepasta
- Posypanie: panenský tekvicový
olej, bylinky (vňať/pažítka/bazalka)
- Mrkvu a hokkaido si nahrubo
nastrúhame.
- Na troche oleja si restujeme
cibuľu. Pridáme mrkvu s hokkaidom, štipku rasce, jemne osolíme.
- Zalejeme horúcim vývarom alebo
vodou, pridáme riasu a varíme 15 minút do zmäknutia.
- Na konci pridáme mandľové maslo,
kúsok umepasty a mixujeme na hladkú omáčku, pre menšie deti pasírujeme.
- Podávame s obľúbenou
cestovinou (v našom prípade ryžový morský oceán), čerstvou bylinkou, pokvapkané
trochou tekvicového oleja.
Počet videní: 84
