RECEPTY

Vynikajúca adzuki natierka


Naša obľúbená natierka na hrianku, kukuričný kreker alebo len tak k zelenine. A máme o zdravú desiatu či olovrant postarané. V chladničke vydrží 3 dni.

  • 100g varenej adzuki (cca polovoca v suchom stave)
  • 1 menšia strúhaná mrkva
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • trocha himalájskej soli
  • 1čl tahini
  • 1PL olivový olej
  • voliteľné 1čl lahôdkové droždie
  1. Adzuki predmáčame, najlepšie cez noc a varíme s kúskom riasy kombu do zmäknutia, v tlakovom hrnci je za cca 30 minút hotová.
  2. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatohneda, pridáme pretlačený cesnak, jemne osolíme, pridáme mrkvu a restujeme spolu pár minút. 
  3. Premiestnime do vyššej úzkej nádoby, pridáme tahini a scedenú adzuki. (Trocha vody z adzuki si necháme, ak by sme potrebovali rozriediť natierku, v prípade potreby.) Mixujeme tyčovým mixérom.
  4. My si radi nátierky posypeme gomasiom. Podávame s čerstvou zeleninou, najlepšie na hrianke alebo kukuričných krekroch.

Dobrú chuť!


Počet videní: 8