Vynikajúce a veľmi zdravé pšenoto s červenou šošovicou, koreňovou zeleninou a kvasenou kapustou nás v chladných mesiacoch krásne zahreje a doplní telu množstvo vitamínov. Ak svoje telo v zime zahrievame a v lete ochladzujeme vhodnou stravou, choroby s nami len tak ľahko nezatočia. A navyše nám veľmi chutilo.
- 1/2 PL sezamového oleja
- 1/2 dc pšena
- 1/2 dc červená šošovica
- cca 1/2 dc na drobno nakrájanej mrkvy a paštrňáku
- 1-2 listy pak choi (druh čínskej kapusty)
- 1/2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- dochutenie: himalájska soľ, rasca, kurkuma (po troške)
- čerstvá petržlenová vňať
- Pšeno sparíme 3x vriacou vodou a varíme v 2,5 násobku filtrovanej vody so štipkou soli a trochou riasy arame cca 20 minút.
- Šošovicu prepláchneme a varíme vo filtrovanej vode najlepšie s kúskom riasy kombu cca 10-15 minút.
- Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme rascu s kurkumou a nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a listy pak choi. Osolíme a zalejeme trochou vody, dusíme prikryté cca 10 minút.
- Primiešame na drobno nasekanú petržlenovú vňať, varené pšeno spolu so šošovicou. Preložíme do misky alebo obľúbenej formičky a po pár minútach preklopíme na tanier.
- Podávame s kvasenou kapustou alebo obľúbeným pickles.
Počet videní: 62
