Jednoduché cesto z aquafaby (vody z cíceru) a zdravého karamelu poteší na olovrant všetky zdravo papkajúce detičky.
1dc vody z cíceru s pár kvapkami umeoctu
1čl bezfosfátový prášok do pečiva
1čl arrowroot/kukuričný škrob
hrsť sušených hrozienok
1dc ovsenej/pohánkovej múky
1PL jablková výživa
1 dc rastlinného mlieko
1/2čl škorice
kokosová múka na posypanie miesto cukru
Karamel
1/2 dc datľový sirup
1/2 dc mandľové maslo
1dc rastlinné mlieko
štipka škorice
Vodu z cíceru zmiešame s umeoctom, škrobom a práškom do pečiva na hustý sneh.
Múku, mlieko, výživu a škoricu spolu vymiešame, pridáme hrozienka a tuhý sneh z cíceru.
Pečieme na pár kvapkách kokosového alebo sezamového oleja z jednej strany. Počkáme kým sa palacinka zatiahne a prevrátime na druhú stranu. Opatrne pomocou obracačky natrháme na menšie kúsky. Podávame posypané kokosovou múkou a karamelom alebo jablkovou výživou a čerstvým sezónnym ovocím.
Karamel- zmiešame všetky ingrediencie a jemne zahrievame na konzistenciu akú si želáme. Chladnutím karamel tuhne.