RECEPTY

Palacinkové trhance s karamelom


Jednoduché cesto z aquafaby (vody z cíceru) a zdravého karamelu poteší na olovrant všetky zdravo papkajúce detičky.

  • 1dc vody z cíceru s pár kvapkami umeoctu
  • 1čl bezfosfátový prášok do pečiva
  • 1čl arrowroot/kukuričný škrob
  • hrsť sušených hrozienok
  • 1dc ovsenej/pohánkovej múky
  • 1PL jablková výživa
  • 1 dc rastlinného mlieko
  • 1/2čl škorice
  • kokosová múka na posypanie miesto cukru

Karamel

  • 1/2 dc datľový sirup
  • 1/2 dc mandľové maslo
  • 1dc rastlinné mlieko
  • štipka škorice
  1. Vodu z cíceru zmiešame s umeoctom, škrobom a práškom do pečiva na hustý sneh. 
  2. Múku, mlieko, výživu a škoricu spolu vymiešame, pridáme hrozienka a tuhý sneh z cíceru.
  3. Pečieme na pár kvapkách kokosového alebo sezamového oleja z jednej strany. Počkáme kým sa palacinka zatiahne a prevrátime na druhú stranu. Opatrne pomocou obracačky natrháme na menšie kúsky. Podávame posypané kokosovou múkou a karamelom alebo jablkovou výživou a čerstvým sezónnym ovocím.
  4. Karamel- zmiešame všetky ingrediencie a jemne zahrievame na konzistenciu akú si želáme. Chladnutím karamel tuhne.

Dobrú chuť!


Počet videní: 15