RECEPTY

Socca so zeleninou


Výborná desiata alebo olovrant pre deti z cícerovej múky. Alebo skvelá príloha pre dospelých k obľúbenému jedlu. Môžeme pridať nakrájanú na plátky a do chrumkava opečenú cibuľu, vrch potrieť roztopeným alsan bio ochuteným cesnakom a bylinkami.

  • 50g cícerová múka
  • 130g filtrovanej vody
  • štipka himalájskej soli
  • 1čl panenského olivového oleja
  • voliteľné: trocha tymiánu alebo iná obľúbená bylinka
  1. Všetky ingrediencie zmiešame do hladka aby sme sa zbavili všetkých hrudiek a necháme odstáť, minimálne 30 minút alebo až dve hodiny.
  2. Rúru predhrejeme na 230 stupňov. 
  3. Pripravíme si malú panvicu vhodnú na zapekanie, použila som priemer 19cm. Potrieme trochou oleja aby sa nám cetso neprilepilo.
  4. Pečieme 10-15 minút alebo kým nebudu okraje do zlatohneda. 
  5. Nakrájame a podávame teplú alebo studenú s obľúbenou zeleninou.

Tip: dospelú porciu môžeme ochutiť restovanou cibuľkou, šampiňónmi, baby špenátom alebo strúhanou cuketou. Vrch môžeme potrieť bylinkovým vegan maslom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 80