Výborná desiata alebo olovrant pre deti z cícerovej múky. Alebo skvelá príloha pre dospelých k obľúbenému jedlu. Môžeme pridať nakrájanú na plátky a do chrumkava opečenú cibuľu, vrch potrieť roztopeným alsan bio ochuteným cesnakom a bylinkami.
- 50g cícerová múka
- 130g filtrovanej vody
- štipka himalájskej soli
- 1čl panenského olivového oleja
- voliteľné: trocha tymiánu alebo iná obľúbená bylinka
- Všetky ingrediencie zmiešame do hladka aby sme sa zbavili všetkých hrudiek a necháme odstáť, minimálne 30 minút alebo až dve hodiny.
- Rúru predhrejeme na 230 stupňov.
- Pripravíme si malú panvicu vhodnú na zapekanie, použila som priemer 19cm. Potrieme trochou oleja aby sa nám cetso neprilepilo.
- Pečieme 10-15 minút alebo kým nebudu okraje do zlatohneda.
- Nakrájame a podávame teplú alebo studenú s obľúbenou zeleninou.
Tip: dospelú porciu môžeme ochutiť restovanou cibuľkou, šampiňónmi, baby špenátom alebo strúhanou cuketou. Vrch môžeme potrieť bylinkovým vegan maslom.
Dobrú chuť!
Počet videní: 80
