RECEPTY

Pohánkoto a cviklou


Tohto rizotka sa u nás teda spapá poriadna kopa. Cviklu varíme vo väčšom množstve v tlakovom hrnci a máme desiatu na ďalší deň, spolu so semienkami praženými na suchej panvici. A my dospeláci máme cviklový šalát s chrenom a umeoctom. Množstvo je uvedené na 1 detskú porciu. Tofu je lepšie použiť v bio kvalite, aby nebolo GMO. Aj pre dospelákov, je po dochutení spolu s kvasenou uhorkou či pickles veľmi chutné a zdravé jedlo. (prírodný tempeh môžete zameniť za údený)

• Sezamový olej

• ½ malej varenej cvikly

• ½ menšej cibule

• ½ strúčika cesnaku

• 2-3 plátky biele tofu bez GMO/tempeh natur

• 3PL prepláchnutej pohánky

• Himalájska soľ, rasca

• ½ čl mandľové maslo

• čerstvá petržlenová vňať/pažítka

• voliteľné: ľubovoľná riasa


1. Na troške sezamového oleja restujeme nakrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom a trochou rasce, pridáme na drobno nakrájané tofu alebo tempeh a nakrájanú alebo na hrubo nastrúhanú varenú cviklu.

2. Pohánku premyjeme a pridáme k zelenine. Chvíľu ešte restujeme a zalejeme vodou, dvojnásobným množstvom ako pohánka. Jemne osolíme, dusíme 15 minút spolu s ľubovoľnou štipkou riasy.

3. Primiešame mandľové maslo a čerstvú bylinku, podávame s poľníčkom alebo baby špenátom.


Pozn. : Mandľové maslo dodá skvelú chuť, celé to zjemnie.

Dobrú chuť!



Počet videní: 18