Tohto rizotka sa u nás teda spapá poriadna kopa. Cviklu varíme vo väčšom množstve v tlakovom hrnci a máme desiatu na ďalší deň, spolu so semienkami praženými na suchej panvici. A my dospeláci máme cviklový šalát s chrenom a umeoctom. Množstvo je uvedené na 1 detskú porciu. Tofu je lepšie použiť v bio kvalite, aby nebolo GMO. Aj pre dospelákov, je po dochutení spolu s kvasenou uhorkou či pickles veľmi chutné a zdravé jedlo. (prírodný tempeh môžete zameniť za údený)
• Sezamový olej
• ½ malej varenej cvikly
• ½ menšej cibule
• ½ strúčika cesnaku
• 2-3 plátky biele tofu bez GMO/tempeh natur
• 3PL prepláchnutej pohánky
• Himalájska soľ, rasca
• ½ čl mandľové maslo
• čerstvá petržlenová vňať/pažítka
• voliteľné: ľubovoľná riasa
1. Na troške sezamového oleja restujeme nakrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom a trochou rasce, pridáme na drobno nakrájané tofu alebo tempeh a nakrájanú alebo na hrubo nastrúhanú varenú cviklu.
2. Pohánku premyjeme a pridáme k zelenine. Chvíľu ešte restujeme a zalejeme vodou, dvojnásobným množstvom ako pohánka. Jemne osolíme, dusíme 15 minút spolu s ľubovoľnou štipkou riasy.
3. Primiešame mandľové maslo a čerstvú bylinku, podávame s poľníčkom alebo baby špenátom.
Pozn. : Mandľové maslo dodá skvelú chuť, celé to zjemnie.
Dobrú chuť!