Vynikajúce aj pre rodičov, po menšej kozmetickej úprave dokonca povýšené na super obed. Ak pripravíte viacej cesta na palacinky, stačí pridať trocha škorice, natrieť domácim džemom a miesto cukru stačí posypať kokosovou múkou, ktorá to celé krásne prevonia a máte pripravený sladký olovrant.
palacinky
• 1hrnček pohánková múka
• ½ hrnčeka rastlinné mlieko
• 1 ľanové vajce (1PL mleté zlaté ľanové semienko, 3PL vody)
• ½ PL sezamového oleja
Plnka
• ½ PL sezamový olej
• ½ cibuľa
• 1 strúčik cesnaku, pretlačený
• Balenie baby špenátu
• Štipka himalájskej soli, muškátový oriešok
• Lunter-krémová nátierka natural (pre staršie deti)
Príloha
• 4-5ks mrkvy/ ¼ hokaida alebo maslovej tekvice
• 1 strúčik cesnaku
• 1-2PL alsan bio/sezamový olej
• Čerstvá vňať
• Voliteľné: slnečnica pražená na sucho
1. Cesto na palacinky vytvoríme zmiešaním všetkým ingrediencií, necháme chvíľu odležať a pečieme na kvalitnej panvici. Palacinku otáčame až keď sa pekne odlepia kraje. Keby sme ju chceli odlepiť skôr, ako by bola celá zatiahnutá, rozpadla by sa nám.
2. Rúru predhrejeme na 190-200 stupňov. Mrkvu alebo tekvicu nakrájame na hrubšie hranolky. Na masle alebo oleji restujeme pretlačený cesnak, pridáme zvolenú zeleninu, chvíľu prehrejeme a vyberieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre približne 20 minút. Kontrolujeme aby sa zelenina nepripálila. Po upečení mrkvu posypeme petržlenovou vňaťou. Pečenú zeleninu nezvyknem soliť, chutí nám takto prirodzene.
3. Plnka - na oleji restujeme cibuľu, cesnak a prepláchnutý špenát. Dochutíme trochou soli a muškátovým orieškom. Mixujeme na hladký krém.
4. Palacinky potrieme nátierkou a špenátovým krémom, posypeme slnečnicou, podávame so zeleninovými hranolkami. Tanier doplníme o obľúbenú čerstvú zeleninu.
TIP: dospelú porciu obohatíme o grilované šampiňóny ochutené tamari omáčkou a cvilkovo-chrenovým šalátom ochuteným umeoctom.
Dobrú chuť!