Na troche sezamového oleja restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme na drobno nakrájaný fenikel a mrkvu na plátky. Primiešame hrášok, rascu a zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom, pár cm nad zeleninu. Varíme s riasou wakame a trochou soli do zmäknutia zeleniny cca 15 minút.
Halušky - ak máme doma vločky, mixujeme ich na múku, zmiešame s trochou soli, môžeme pridať štipku kurkumy, zmiešame s vodou, množstvo podľa potreby, tak aby nám vzniklo hustejšie cesto na halušky. Hádžeme cez haluškár do vriacej, osolenej vody, skúsime test s 1-2 haluškami, ak sa nerozpadnú a držia tvar, pokračujeme so zvyškom cesta. (Ak cesto nedrží tvar a rozpadáva sa, primiešame trocha múky.) Ak vyplávu na povrch, necháme 1-2 minúty povariť a scedíme, prepláchneme studenou vodou.
Do detskej porcie primešame ½čl misa, podávame s haluškami.