RECEPTY

Feniklová s teffovými haluškami a misom


Výborná zeleninová polievka aj pre rodičov. Fenikel je prírodný zázrak a teff je zázračnou obilninou 21. storočia.

  • 1 cibuľa
  • 1 fenikel
  • 2 mrkvy
  • 1dc hrášku
  • kúsok riasy wakame
  • dochutenie: rasca, himalájska soľ, biele miso, feniklová/petržlenová vňať
  • teffové vločky alebo múka na halušky
  • voliteľné: štipka kurkumy
  1. Na troche sezamového oleja restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme na drobno nakrájaný fenikel a mrkvu na plátky. Primiešame hrášok, rascu a zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom, pár cm nad zeleninu. Varíme s riasou wakame a trochou soli do zmäknutia zeleniny cca 15 minút.
  2. Halušky - ak máme doma vločky, mixujeme ich na múku, zmiešame s trochou soli, môžeme pridať štipku kurkumy, zmiešame s vodou, množstvo podľa potreby, tak aby nám vzniklo hustejšie cesto na halušky. Hádžeme cez haluškár do vriacej, osolenej vody, skúsime test s 1-2 haluškami, ak sa nerozpadnú a držia tvar, pokračujeme so zvyškom cesta. (Ak cesto nedrží tvar a rozpadáva sa, primiešame trocha múky.) Ak vyplávu na povrch, necháme 1-2 minúty povariť a scedíme, prepláchneme studenou vodou.
  3. Do detskej porcie primešame ½čl misa, podávame s haluškami. 

Dobrú chuť!


Počet videní: 14