Ďalšia číra polievka, chuť koreňovej zeleniny, pšena a bieleho misa (odporúčam Makura - je bez alkoholu) vytvoria spolu nasladú chuť. Riasa hiziky v nej vyzerá ako morský rezanček. Všetko sa varí v jednom hrnci, ak použijete tlakový, máte za 10 minút polievku uvarenú.
• Sezamový olej
• ½ Cibuľa
• 2 mrkvy
• 2 petržleny
• 1 stopka zeleru
• Trocha riasy Hijiky
• 3-4PL pšeno
• Štipka himalájskej soli
• Biele miso
• Dochutenie: sušený alebo čerstvý koriander/petržlenová vňať
1. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu.
2. Pridáme na drobno nakrájanú alebo nastrúhanú mrkvu, petržlen, zeler. Ak mám v chladničke kúsky brokolice alebo karfiolu, ktoré sa nezjedli ako parená zelenina, zvyknem pridať aj tie.
3. Pšeno si sparíme 3 krát vriacou vodou, aby sa zbavilo horkosti a pridáme k zelenine, chvíľu restujeme a zalejeme horúcou vodou.
4. Kúsok riasy hijiky jemne pomrvíme medzi prstami a pridáme k polievke. Jemne osolíme, varíme do zmäknutia alebo v tlakovom hrnci 10 minút.
5. Polievku ochutíme čerstvými bylinkami a bielym misom približne ½ čl na porciu.
Pozn. : Miso by nemalo prejsť varom a preto ho pridávajte vždy až na koniec varenia a pokrm nechajte pred podávaním chvíľu odstáť. Požadované množstvo misa sa rozmieša v zeleninovom vývare.
Dobrú chuť!