RECEPTY

Zeleninový krém s maslovou fazuľou


Hustá, výdatná a veľmi lahodná polievka doplnená o maslovú fazuľu. Moja najobľúbenejšia krémovka. Chuť pozdvihne čerstvá petržlenová vňať a dokonalý umeocot. Ak máte zásoby uvarenej fazule, tak je dokonca časovo nenáročná. Vhodná aj pre malé deti.

  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 ks mrkvy
  • 3 stonky zeleru
  • 1 cuketa
  • Trocha riasy wakame
  • Čerstvá petržlenová vňať
  • Rasca, himalájska soľ
  • Umeocot na dochutenie
  • 2dc hrnček maslovej fazule
  • Voliteľné: tekvicový olej, tekvicové semienka
  1. Najskôr uvaríme fazuľu podľa návodu, najlepšie s riasou kombu.
  2. Na troche oleja restujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme nakrájanú zeleninu, rascu a zalejeme horúcou vodou alebo vývarom pár cm nad zeleninu alebo podľa toho ako hustú polievku máte radi.
  3. Osolíme a varíme do zmäknutia. (v tlakovom hrnci stačí 12 minút)
  4. Polievku mixujeme tyčovým mixérom, podľa potreby zriedime trochou vody, v ktorej sa varila fazuľa.
  5. Do polievky pridáme scedenú fazuľu a nakrájanú vňať. Dochutíme umeoctom, servírujeme pokvapkané tekvicovým olejom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 30