RECEPTY

Zelený boršč


Úplne dokonalá chuť neskutočne zdravej polievky. Príroda nám dáva toľko darov, no stáva sa, že ich prehliadame, či ignorujeme. Takto s prebúdzajúcimi bylinkami, ktoré majú neoceniteľný význam pre naše telo a ich chuť je neskutočná, sa prebudí aj naše telo a myseľ. Žihľavu sme nazbierali úplne mladučkú, mala niečo cez 2 cm a takto lahodnú sme ju spoznali práve teraz. Lepší čaj sme azda ani nepili a polievke dodala tak jemnú chuť.

  • Sezamový olej
  • 1 cibuľa
  • 1/2 lahôdkového tofu
  • 1 mrkva
  • 1 zemiak
  • 1-2 hrste mladej žihľavy
  • 5-6 hrstí šťavelu
  • 3ks nového korenia
  • bobkový list
  • 1-2PL nasekaného kôpru
  • 1PL nasekanej petržlenovej vňate
  • zeleninový vývar (alebo voda s kúskom sedana, feniklu, petržlenu na vyvarenie)
  • umeocot na dochutenie
  • hliva usticová
  1. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme na kocky nakrájané tofu, na hrubo nastrúhanu mrkvu, na malé kocky nakrájaný zemiak. Všetko spolu restujeme.
  2. Zalejeme horúcim vývarom alebo vodou so zeleninou, pridáme bobkový list, nové korenie, soľ podľa chuti a varíme cca 13 minút. Šťavel a žihľavu nasekáme na drobno a pridáme do polievky, spolu varíme 7 minút.
  3. Hlivu nakrájame na tenké pásiky a necháme restovať na oleji úplne do chrumkava, ku koncu osolíme a premiestnime na obrúsok odkvapkať prebytočný tuk.
  4. Na záver pridáme bylinky, dochutíme umeoctom a podávame s chrumkavou hlivou.

Dobrú chuť.


Počet videní: 14