Úplne dokonalá chuť neskutočne zdravej polievky. Príroda nám dáva toľko darov, no stáva sa, že ich prehliadame, či ignorujeme. Takto s prebúdzajúcimi bylinkami, ktoré majú neoceniteľný význam pre naše telo a ich chuť je neskutočná, sa prebudí aj naše telo a myseľ. Žihľavu sme nazbierali úplne mladučkú, mala niečo cez 2 cm a takto lahodnú sme ju spoznali práve teraz. Lepší čaj sme azda ani nepili a polievke dodala tak jemnú chuť.
- Sezamový olej
- 1 cibuľa
- 1/2 lahôdkového tofu
- 1 mrkva
- 1 zemiak
- 1-2 hrste mladej žihľavy
- 5-6 hrstí šťavelu
- 3ks nového korenia
- bobkový list
- 1-2PL nasekaného kôpru
- 1PL nasekanej petržlenovej vňate
- zeleninový vývar (alebo voda s kúskom sedana, feniklu, petržlenu na vyvarenie)
- umeocot na dochutenie
- hliva usticová
- Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme na kocky nakrájané tofu, na hrubo nastrúhanu mrkvu, na malé kocky nakrájaný zemiak. Všetko spolu restujeme.
- Zalejeme horúcim vývarom alebo vodou so zeleninou, pridáme bobkový list, nové korenie, soľ podľa chuti a varíme cca 13 minút. Šťavel a žihľavu nasekáme na drobno a pridáme do polievky, spolu varíme 7 minút.
- Hlivu nakrájame na tenké pásiky a necháme restovať na oleji úplne do chrumkava, ku koncu osolíme a premiestnime na obrúsok odkvapkať prebytočný tuk.
- Na záver pridáme bylinky, dochutíme umeoctom a podávame s chrumkavou hlivou.
Počet videní: 14
