Fenikel je prírodný zázrak, pomáha nám pri trávení, chudnutí, posilňuje imunitu, podporuje tvorbu materského mlieka, je vhodný na detské koliky a veľa ďalších pozitív. Veľmi vhodná a prudko jedlá polievka aj pre detičky. K zeleninovým polievkam rada
pridávam obilniny, namiesto drahých smotanových náhrad z obchodov, ktoré často obsahujú prídavné látky.
Voliteľné: čilli, píniové
oriešky/tekvicové semienka pražená na sucho
Na oleji osmažíme nakrájanú šalotku, pridáme cesnak a nakrájanú zeleninu s quinoou (prepláchnutú vriacou vodou).
Mrkvu krájame na tenké kolieska alebo
nastrúhame na hrubo aby sa rýchlejšie uvarila a zachovala si viac živín.
Zalejeme najlepšie vývarom,
pridáme riasu a soľ, varíme do zmäknutia približne 15-20 minút.
Ak nemáme vývar, môžeme nechať
vyvariť stonku stopkového zeleru a vňať petržlenu alebo kúsok ligurčeka.
Polievku mixujeme ponorným
mixérom.
Dochutíme umeoctom, dospelácku
verziu čilli na zvýraznenie chuti. Môžeme pokvapkať ľanovým alebo tekvicovým
olejom, posypať tekvicovými alebo píniovými orieškami.
TIP : Ak máte radi krémové polievky zaliať smotanou, skúšala
som mixnúť quinou, potom som pridala trocha vody a znova mixla, precedila
cez sito a vyšla mi krásne hustá quinoová smotana. J A to mám obyčkový mixér
z lidla, ale ten chudák zvláda všetko. J