RECEPTY

Mrkvovo feniklový krém s quinoou


Fenikel je prírodný zázrak, pomáha nám pri trávení, chudnutí, posilňuje imunitu, podporuje tvorbu materského mlieka, je vhodný na detské koliky a veľa ďalších pozitív. Veľmi vhodná a prudko jedlá polievka aj pre detičky. K zeleninovým polievkam rada pridávam obilniny, namiesto drahých smotanových náhrad z obchodov, ktoré často obsahujú prídavné látky. 

  • ½  kg mrkvy
  • 2 ks feniklu
  • ½  cuketa (voliteľné)
  • 2 ks šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3PL quinoi
  • Kúsok riasy Wakame
  • Vývar/voda na doliatie
  • Olivový olej
  • Dochutenie: himalájska soľ, umeocot, feniklová vňať
  • Voliteľné: čilli, píniové oriešky/tekvicové semienka pražená na sucho
  1. Na oleji osmažíme nakrájanú šalotku, pridáme cesnak a nakrájanú zeleninu s quinoou (prepláchnutú vriacou vodou).
  2. Mrkvu krájame na tenké kolieska alebo nastrúhame na hrubo aby sa rýchlejšie uvarila a zachovala si viac živín.
  3. Zalejeme najlepšie vývarom, pridáme riasu a soľ, varíme do zmäknutia približne 15-20 minút.
  4. Ak nemáme vývar, môžeme nechať vyvariť stonku stopkového zeleru a vňať petržlenu alebo kúsok ligurčeka.
  5. Polievku mixujeme ponorným mixérom.
  6. Dochutíme umeoctom, dospelácku verziu čilli na zvýraznenie chuti. Môžeme pokvapkať ľanovým alebo tekvicovým olejom, posypať tekvicovými alebo píniovými orieškami.

TIP : Ak máte radi krémové polievky zaliať smotanou, skúšala som mixnúť quinou, potom som pridala trocha vody a znova mixla, precedila cez sito a vyšla mi krásne hustá quinoová smotana. J A to mám obyčkový mixér z lidla, ale ten chudák zvláda všetko. J

Dobrú chuť!


Počet videní: 19