RECEPTY

Adzuki polievka s quinoou


Adzuki s koreňovou zeleninou, quinoou, čerstvou bylinkou a nezabudnuteľným tekka korením. Adzuki je nepopierateľne kráľovnou fazúľ, tekka korenie sa používa v malých množstvách na posypanie už hotových jedál. Je výborné na posilnenie srdca, tenkého čreva a kvalitu krvi. 

  • Hrnček adzuki (kúsok riasy Kombu)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 stonky zeleru
  • 2-3 mrkvy
  • 1 dc quinoa
  • Podľa chuti: himalájska soľ, mletá rasca
  • Posypanie: česrtvá vňaťka, tekka korenie
  1. Adzuki namočíme na pár hodín a varíme s riasou kombu podľa návodu na obale.
  2. Na troche oleja restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak.
  3. Pridáme nakrájanú zeleninu, prepláchnutú quinou vriacou vodou, rascu a chvíľu restujeme. Osolíme, podlejeme vodou alebo vývarom, varíme do zmäknutia. Pred koncom pridáme nasekanú petržlenovú vňať a povaríme 1-2 minúty.
  4. Pridáme uvarenú adzuki.
  5. Servírujeme posypané tekka korením. 

TIP: Detskú porciu - miesto tekka korenia použijeme biele miso.

Dobrú chuť!


Počet videní: 63