Adzuki s koreňovou zeleninou, quinoou, čerstvou
bylinkou a nezabudnuteľným tekka korením. Adzuki je nepopierateľne
kráľovnou fazúľ, tekka korenie sa používa v malých množstvách na posypanie
už hotových jedál. Je výborné na posilnenie srdca, tenkého čreva a kvalitu
krvi.
Hrnček adzuki (kúsok riasy Kombu)
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2-3 stonky zeleru
2-3 mrkvy
1 dc quinoa
Podľa chuti: himalájska soľ,
mletá rasca
Posypanie: česrtvá vňaťka, tekka
korenie
Adzuki namočíme na pár hodín a
varíme s riasou kombu podľa návodu na obale.
Na troche oleja restujeme na
drobno nakrájanú cibuľu, cesnak.
Pridáme nakrájanú zeleninu,
prepláchnutú quinou vriacou vodou, rascu a chvíľu restujeme. Osolíme,
podlejeme vodou alebo vývarom, varíme do zmäknutia. Pred koncom pridáme
nasekanú petržlenovú vňať a povaríme 1-2 minúty.
Pridáme uvarenú adzuki.
Servírujeme posypané tekka korením.
TIP: Detskú porciu - miesto tekka korenia použijeme biele
miso.