Tak jednoduchá, rýchla a neskutočne lahodná je táto polievočka, ktorá je ideálna na chladné počasie.
sezamový olej
1cibuľa
1/2 bielej kapusty
1 mrkva
kúsok maslovej tekvice (cca veľkosť dlane)
kúsok zeleru sedana na vyvarenie
himalájska soľ podľa chuti
1čl mletej rasce
trocha tymiánu a čerstvého/mrazeného kôpru
1/2 údeného tempehu
1-2PL lahôdkové droždie
voliteľné: 1čl cibuľový prášok, štipka čilli
umeocot a čerstvá pažítka na dochutenie
Na troche oleja nakrájame na drobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, na kocky nakrájanú tekvicu a na drobno nakrájanú alebo nastrúhanú kapustu. Chvíľu spolu restujeme, osolíme, pridáme rascu a zalejeme horúcou vodou, tak aby bola zelenina pokrytá alebo podľa toho ako hustú polievku preferujeme. Necháme variť s kúskom sedana cca 20-25minút.
Pred koncom varenia pridáme tymián a kôpor, štipku čilli, cibuľový prášok a lahôdkové droždie.
Tempeh nakrájame na kocky a restujeme na oleji do chrumkava.
Polievku podávame posypanú tempehom, nasekanou pažítkou a dochutenou umeoctom.