RECEPTY

Vynikajúca kapustová polievka s tempehom


Tak jednoduchá, rýchla a neskutočne lahodná je táto polievočka, ktorá je ideálna na chladné počasie.

  • sezamový olej
  • 1cibuľa
  • 1/2 bielej kapusty
  • 1 mrkva
  • kúsok maslovej tekvice (cca veľkosť dlane)
  • kúsok zeleru sedana na vyvarenie
  • himalájska soľ podľa chuti
  • 1čl mletej rasce
  • trocha tymiánu a čerstvého/mrazeného kôpru
  • 1/2 údeného tempehu
  • 1-2PL lahôdkové droždie
  • voliteľné: 1čl cibuľový prášok, štipka čilli
  • umeocot a čerstvá pažítka na dochutenie
  1. Na troche oleja nakrájame na drobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, na kocky nakrájanú tekvicu a na drobno nakrájanú alebo nastrúhanú kapustu. Chvíľu spolu restujeme, osolíme, pridáme rascu a zalejeme horúcou vodou, tak aby bola zelenina pokrytá alebo podľa toho ako hustú polievku preferujeme. Necháme variť s kúskom sedana cca 20-25minút.
  2. Pred koncom varenia pridáme tymián a kôpor, štipku čilli, cibuľový prášok a lahôdkové droždie.
  3. Tempeh nakrájame na kocky a restujeme na oleji do chrumkava.
  4. Polievku podávame posypanú tempehom, nasekanou pažítkou a dochutenou umeoctom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 35