Pripravíme si vývar. Pokým sa vývar varí, pripravíme plnku na gyozu.
Kapustu a huby nakrájame na tenké prúžky, mrkvu nastrúhame. Na troche sezamového oleja restujeme nakrájaný pór na polkrúžky s pretlačeným cesnakom. Po chvíli pridáme zeleninu s hubami, osolíme, pridáme kurkumu, zázvor a čilli, restujeme, pokým zelenina nezmäkne. Na záver dochutíme tamari a umeoctom, necháme vychladnúť.
Pripravíme cesto, múky preosejeme a so zvyšnými ingredienciami vypracujeme nelepivé cesto. Vaľkáme na tenko a okrúhlym pohárom vykrajujeme krúžky, plníme plnkou do stredu a zavinieme do batôžtekov. Na internete je veľa videí ako postupovať.
Na panvicu pridáme trocha sezamového oleja a poukladáme gyozu na celú plochu. Gyozu zo spodu opekáme pár minút do zlatohneda a buď podlejeme vodou a prikryté dovaríme 8 minút alebo gyozu premiestnime do parného hrnca a naparíme cca 10 minút.
Servírujeme, vývar ochutíme hnedým misom podľa chuti, môžeme pridať na kocky nakrájané a restované do chrumkava biele tofu, varené alebo naparené edamame/hrášok, hotovú gyozu, nakrájanú reďkovku s jarnou cibuľkou a posypané sezamom.