RECEPTY

Cuketovo "syrová" s bazalkou


Naša najobľúbenejšia cuketová krémovka. Cuketa nám v záhrade rastie závratnou rýchlosťou, vďaka drožďovo-medovej zálievke, ktorú jej doprajeme 2x do mesiaca, a zato sa nám odvďačí tými najlepšími plodmi. Polievka je skutočne taak lahodná.

  • 1-2PL panenský olivový olej
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 3 stredné cukety
  • bobkový list
  • zeleninový vývar (alebo voda s 1 mrkvou a 1 stopkou zeleru)
  • 3PL lahôdkové droždie
  • 1čl sušenej bazalky (alebo hrsť čerstvej)
  • 1dc domácej kešu smotany (recept v pozn.) 
  • 1PL bieleho misa
  • dochutenie: himalájska soľ, umeocot podľa chuti
  • voliteľné: štipka čilli 
  • slnečnica na podávanie
  1. Na oleji restujeme cibuľu do sklovita, pridáme cesnak, bobkový list, nakrájanú cuketu, osolíme, môžeme pridať štipku čilli na zvýraznenie chuti a zalejeme vývarom alebo filtrovanou vodou s mrkvou a zelerom, tak aby bola cuketa pokrytá.
  2. V tomto kroku pridáme sušenú bazalku alebo ak sa rozhodneme pre čerstvú, pridáme ju až na záver, pri mixovaní. Varíme cca 15 minút do zmäknutia.
  3. Vyberieme bobkový list, pridáme kešu smotanu, miso a mixujeme tyčovým mixérom.
  4. Dochutíme umeoctom, posypeme na sucho opraženou slnečnicou a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Pozn. - 1 diel kešu orechov mixujeme vo výkonnom mixéri, pridáme 2 diely vody, znova mixujeme na hladkú smotanu.

Dobrú chuť!


Počet videní: 121