RECEPTY

Jarná minestrone


Zdravá, jarná verzia minestrone polievky nabitá vitamínmi. Do klasickej sa zvykne dávať parmezán, do tejto vegan verzii na "syrovú" príchuť stačí pridať 1-2PL lahôdkového droždia do celej polievky. 

  • 1-2PL panenský olivový olej
  • biela časť póru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 fenikel
  • 1 mrkva
  • 1 stopka zeleru sedana
  • 1-2 dc čerstvého hrášku
  • 3dc varenej bielej maslovej fazule
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 1-2PL domáceho pomodora (voliteľné)
  • cestoviny do polievky (použili sme ryžové rezance)
  • trocha riasy hijiki (voliteľné)
  • dochutenie : himalájska soľ, trocha citrónovej šťavy, biele miso
  • posypanie: čerstvá feniklová vňať, mandľové lupienky (volieteľné)
  1. Mrkvu a pór nakrájame na polkolieska, sedano na malé kúsky, z fenikla odstránime hlúbik a nakrájame na kocky, vňať odložíme na posypanie hotovej polievky. Hrášok vylúpeme, petržlenovú vňať nasekáme na drobno.
  2. Na oleji restujeme pretlačený cesnak so soľou, pridáme všetku zeleninu aj s petržlenovou vňaťou a chvíľu restujeme. Môžeme pridať pomodoro.
  3. Zalejeme vodou pár cm nad zeleninu a spolu s riasou varíme do zmäknutia.
  4. Rezance a fazuľu varíme podľa návodu na obale.
  5. Do hotovej polievky pridáme uvarené fazule a rezance. Môžeme zamiešať lahôdkové droždie. V tanieri rozmiešame trocha bieleho misa s trochou polievky a tak naberieme zvyšok. Ochutíme citrónom a feniklovou vňaťou. Posypeme mandľovými lupienkami. 

Tip: Môžeme do taniera pridať čerstvú nakrájanú reďkovku.

Dobrú chuť!


Počet videní: 71