Zdravá, jarná verzia minestrone polievky nabitá vitamínmi. Do klasickej sa zvykne dávať parmezán, do tejto vegan verzii na "syrovú" príchuť stačí pridať 1-2PL lahôdkového droždia do celej polievky.
- 1-2PL panenský olivový olej
- biela časť póru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 fenikel
- 1 mrkva
- 1 stopka zeleru sedana
- 1-2 dc čerstvého hrášku
- 3dc varenej bielej maslovej fazule
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1-2PL domáceho pomodora (voliteľné)
- cestoviny do polievky (použili sme ryžové rezance)
- trocha riasy hijiki (voliteľné)
- dochutenie : himalájska soľ, trocha citrónovej šťavy, biele miso
- posypanie: čerstvá feniklová vňať, mandľové lupienky (volieteľné)
- Mrkvu a pór nakrájame na polkolieska, sedano na malé kúsky, z fenikla odstránime hlúbik a nakrájame na kocky, vňať odložíme na posypanie hotovej polievky. Hrášok vylúpeme, petržlenovú vňať nasekáme na drobno.
- Na oleji restujeme pretlačený cesnak so soľou, pridáme všetku zeleninu aj s petržlenovou vňaťou a chvíľu restujeme. Môžeme pridať pomodoro.
- Zalejeme vodou pár cm nad zeleninu a spolu s riasou varíme do zmäknutia.
- Rezance a fazuľu varíme podľa návodu na obale.
- Do hotovej polievky pridáme uvarené fazule a rezance. Môžeme zamiešať lahôdkové droždie. V tanieri rozmiešame trocha bieleho misa s trochou polievky a tak naberieme zvyšok. Ochutíme citrónom a feniklovou vňaťou. Posypeme mandľovými lupienkami.
Tip: Môžeme do taniera pridať čerstvú nakrájanú reďkovku.
Dobrú chuť!
Počet videní: 71
