RECEPTY

Vegan segedín s bezlepkovou knedľou bez kysnutia


Keď ľudia, čo jedia mäso povedia, že tento segedín je lepší ako mäsový, tak to už je niečo. J Nič proti našej tradičnej kuchyni, ale človek, ktorý sa aspoň trocha zaujíma o zloženie stravy na tanieri, tak klasická kombinácia, kvasená kapusta, mliečna smotana a bravčové to je teda poriadna nálož a záťaž aj pre zdravého človeka. Veľa záleží aj od kvasenej kapusty, tie domáce sa s kupovanými nedajú porovnať, alebo aspoň kupovať z overených zdrojov, miesto mäsa urobí skvelú náhradu údený tempeh, chute prepojí domáca ovsená alebo kešu smotana. Knedľa je parená bez kvasenia, rýchla a zdravšia alternatíva tej drožďovo pšeničnej.

  • Sezamový olej
  • 1 cibuľa
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • ½ kg kvalitná kvasená kapusta
  • Balenie údeného tempehu
  • Ochutenie: racsa, mletá paprika, soľ, tamari
  • Voliteľné: chilli, lahôdkové droždie
  • domáca ovsená/kešu smotana

Knedľa

  • 90 g varené pšeno (pšeno varené v 2násobku vody)
  • 2dc ovsená bezlepková múka/alebo špaldová
  • 1dc rastlinné mlieko/voda
  • 8 g bezfosfátový prášok do pečiva
  • Štipka soli, rasce
  1. Na troche oleja restujeme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, pridáme nakrájaný tempeh, rascu, mletú papriku podľa chuti.
  2. Pridáme kapustu, soľ, podlejeme trochou vody a dusíme 15 minút.
  3. Smotanu si pripravíme mixovaním 2-3PL ovsených vločiek/kešu samostatne, pridáme zhruba 1dc vody a znova mixujeme. Prilejeme ku kapuste, necháme prevrieť, ochutíme podľa potreby tamari omáčkou, chilli a lahôdkovým droždím podľa chuti.
  4. Knedľu si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencíi na vláčne cesto, spodok knedle potrieme olejom a paríme v parnom hrnci 45 minút.

Dobrú chuť!

 


Počet videní: 57