Vynikajúce, zdravé a jednoduché bezlepkové kurkumové šúlance na slano.
Šúlance
kúsok karfiolu
ryžová múka podľa potreby na zahustenie
trocha soli
olivový olej
šampiňóny
baby špenát
šalotka
2 strúčiky cesnaku
trocha soli, kurkumy a čierneho korenia
trocha masla alsan bio
píniové oriešky na posypanie
voliteľné: kúsok vegan syra greek white od Violife/alebo lahôdkové droždie
Karfiol uvaríme vo vode do mäkka s trochou soli, scedíme a mixujeme tyčovým mixérom, pridáme ryžovú múku podľa potreby, aby nám vzniklo vláčne nelepivé cesto, čím menej múky pridáme tým budú šúlance jemnejšie. Varíme v osolenej vode, počkáme kým vyplávu na povrch a po cca 1-2 minúte vyberieme z vody.
Na oleji restujeme na plátky nakrájanú šalotku, pridáme pretlačený cesnak, na plátky nakrájané šampiňóny, osolíme a okoreníme, pridáme kurkumu podľa chuti, restujeme do zlatohneda, primiešame baby špenát.
Po chvíli pridáme píniové oriešky, trocha masla a lahôdkové droždie alebo vegan syr greek white, premiešame a necháme rozpustiť na vypnutom sporáku. Podávame.