RECEPTY

Šúlance s kurkumou, špenátom a šampiňónmi


Vynikajúce, zdravé a jednoduché bezlepkové kurkumové šúlance na slano.

Šúlance

  • kúsok karfiolu
  • ryžová múka podľa potreby na zahustenie
  • trocha soli


  • olivový olej
  • šampiňóny
  • baby špenát
  • šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • trocha soli, kurkumy a čierneho korenia
  • trocha masla alsan bio
  • píniové oriešky na posypanie
  • voliteľné: kúsok vegan syra greek white od Violife/alebo lahôdkové droždie


  1. Karfiol uvaríme vo vode do mäkka s trochou soli, scedíme a mixujeme tyčovým mixérom, pridáme ryžovú múku podľa potreby, aby nám vzniklo vláčne nelepivé cesto, čím menej múky pridáme tým budú šúlance jemnejšie. Varíme v osolenej vode, počkáme kým vyplávu na povrch a po cca 1-2 minúte vyberieme z vody.
  2. Na oleji restujeme na plátky nakrájanú šalotku, pridáme pretlačený cesnak, na plátky nakrájané šampiňóny, osolíme a okoreníme, pridáme kurkumu podľa chuti, restujeme do zlatohneda, primiešame baby špenát.
  3. Po chvíli pridáme píniové oriešky, trocha masla a lahôdkové droždie alebo vegan syr greek white, premiešame a necháme rozpustiť na vypnutom sporáku. Podávame.

Dobrú chuť!


Počet videní: 33