RECEPTY

Lahodný seitan na paštrňákovom pyré


Vynikajúce a jednoduché jedlo plné chutí.

  • sezamový olej
  • balenie seitanu špeciál
  • 1 červená cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 1 stopka zeleru sedana
  • kúsok feniklu
  • 1-2PL pomodora
  • vývar alebo voda na podliatie
  • morská soľ, čierne korenie, bobkový list
  • umeocot na dochutenie

Pašrnákové pyré

  • 1 šalotka
  • 2 ks paštrnáku
  • 1 zemiak/alebo 1-2PL uvareného pšena
  • trocha rastlinného mlieka
  • kúsok masla naturli/alsan bio
  • soľ, korenie
  1.  Na troche oleja restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, na menšie kocky nakrájanú koreňovú zeleninu s feniklom, pridáme na plátky nakrájaný seitan, osolíme a chvíľu spolu restujeme, pridáme bobkový list, pomodoro a zalejeme vývarom, tak aby bola zmes pokrytá. Dusíme pol hodinu na miernom plameni. Po uvarení dochutíme umeoctom, ak je to potrebné, môžeme zahustiť trochou kuzu.
  2. Medzitým si na troche oleja restujeme nakrájanú šalotku do sklovita,  očistíme paštrnák a zemiak (miesto zemiaku môžeme pridať varené pšeno), nakrájame na menšie kúsky. Varíme v osolenej vode do zmäknutia, cca 20 minút. Vodu scedíme (vodu nevylievam ale použijem na zriedenie seitanu) a ponorným mixérom mixujeme na hladkú kašu. Kašu zjemníme trochou masla a mlieka, dochutíme korením.
  3. Podávame s trochou obľúbenej parenej zeleniny a trochou pickles.

Dobrú chuť!


Počet videní: 24