RECEPTY

Adzuki burger s pečenou zeleninou


Vynikajúci burger z adzuki a quinoi, zdravý, chrumkavý a vnútri vláčny, vychutený koreninami. Aj burger bez žemle s pečenou zeleninou dokáže byť rovnako chutný a oveľa ľahšie stráviteľný.

Adzuki burger

  • sezamový olej
  • 1dc suchej adzuki
  • 2 dc varenej quinoi
  • 1 červená cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva strúhaná na jemno
  • dochutenie: soľ, čierne korenie, sušený koriander, kurkuma, bio bulharské korenie/bio ras el hanout
  • 2PL ryžovej múky
  • 1PL lahôdkové droždie
  • 1/2PL mleté zlaté ľanové semienko
  • 1PL kukuričnej strúhanky plus na obalenie

Pečená zelenina

  • Batat, mrkva, brokolica
  • dochutenie: soľ, kurkuma, trocha lahôdkového droždia a ryžovej múky, sezamový olej, cesnak

Podávanie

  • tofunéza/mayonette s trochou kvalitného chrenu
  1. Najskôr uvaríme adzuki do mäkka podľa návodu, najlepšie s kúskom riasy kombu. Potom vodu zlejeme a popučíme vidličkou. Pridáme uvarenú quinou.
  2. Na troche oleja restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, mrkvu a chvíľu spolu restujeme. Pridáme k zmesi adziki s koreninami a zvyšnými ingredienciami. Dôkladne rukami premiešame a necháme chvíľu odpočívať v chladničke.
  3. Batat nakrájame na mesiačiky, mrkvu na hranolčeky a brokolicu rozoberieme na menšie ružičky, ochutíme koreninami a sezamovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov, brokolici stačí 5-10 minút a bataty s mrkvou dopečieme cca ďalších 15-20 minút.
  4. Mayonette vymiešame s trochou chrenu, prípadne dochutíme trochou umeoctu.
  5. Z adzuki zmesi tvarujeme burgre, ktoré jemne obalíme v strúhanke a pečieme na troche oleja do zlatista z každej strany alebo šupneme do rúry k zelenine.

Dobrú chuť!


Počet videní: 23